.
Michel Van den Brande
maandag 16 januari 2023

Michel Van den Brande; “Ze weten niet wat het is”

Hij vond het onzin

Heel Vlaanderen was erg enthousiast over het initiatief van Niels Destadsbader en Dieter Coppens om uit de kleren te gaan voor teelbalkanker en prostaatkanker. Michel Van den Brande vond het een degoutant idee.

“Ik heb er dan ook niet naar gekeken. Ze hadden dat beter aan mannen gevraagd die weten waarover ze praten. Ikzelf bijvoorbeeld, want ik heb teelbalkanker gehad. Maar die BV’s staan naar mijn gevoel iets te graag in the picture”, zegt Michel in Tv Familie.

Bij de strippende BV’s zat Warre Borgmans, hij moest tijdens het programma bekennen dat hij zelf teelbalkanker heeft gehad en dat hij het ontzettend belangrijk vindt dat mannen zich zo snel mogelijk laten testen.

Dat mannen dat nu ook massaal doen, wordt in ieder geval door Niels en Warre ontzettend goed onthaald. Al ligt dat niet aan het programma volgens Michel.

“De screening van prostaatkanker is al jaren aan een opmars bezig. Eenmaal mannen de 50 gepasseerd zijn, zouden ze beter zittend in plaats van staand plassen. Dat is misschien minder mannelijk, maar mannen met een goedaardige vergrote prostaat kunnen zo de blaas beter laten leeglopen. Dat vermindert het risico op een blaasontsteking.”