.
Michèle Cuvelier
zondag 21 april 2024

Michèle Cuvelier: “Dan zwijg ik liever”

Ze heeft daar een goede reden voor

Als Michèle Cuvelier zich zou moeten omschrijven als introvert of extrovert, dan kiest ze resoluut voor introvert. Smalltalk is niet aan haar besteed en ze weet dat ze soms kan overkomen als een koele kikker en ook een beetje als een arrogant persoon.

“Maar ik ben dat helemaal niet! Als ik in een gesprek voel dat ik niet kan aanhaken, zwijg ik liever. Niet omdat het me niet interesseert, maar simpelweg omdat ik er niet in raak. Het is uitputtend om me sociaal te forceren, dan muis ik er liever vanonder. Als er een artiest op bezoek komt en iedereen een praatje met hem of haar wil maken, dan zet ik mijn koptelefoon op en werk ik door, zelfs al is het de grootste superster op de planeet. Misschien omdat ik het gevoel heb dat er al genoeg stemmen aanwezig zijn? Dat ik niets zinnigs meer kan bijdragen”, legt ze uit in Humo.

Ook tijdens haar studies maakte Michèle een behoorlijk introverte keuze want ze ging woordkunst studeren.

“Woordkunst is een opleiding met geknipte vakken voor een bedachtzame introvert, zoals yoga en filosofie. We kregen schrijven van Bart Moeyaert, één van mijn jeugdhelden. Schrijven is solitair werk. Er was ook het vak podium, een vorm van teksttheater waarbij we wekenlang één-op-één met een docent mochten samenwerken, zalig voor een introvert.”

Bio van Michèle Cuvelier

Meer Over:

Michèle Cuvelier