.
Mieke Bouve
donderdag 26 januari 2023

Mieke Bouve: “Ik ben daar gewoon bang van”

Ze is het nog niet van plan

Actrice Mieke Bouve is 61. Een leeftijd die in de showbizz voor vrouwen vaak als ‘oud’ wordt bestempeld. Het is soms moeilijk voor actrices om nog aan een rol te raken in tegenstelling tot de mannen.

“Vroeger werden oma-rollen automatisch door oma’s gespeeld. Tegenwoordig zie je dat moeders en grootmoeders alsmaar jonger worden. Zeker voor tv of film. Mensen vragen me geregeld waarom ik dit of dat niet doe. Maar het enige wat ik kan doen, is solliciteren. Het zijn de producers die steeds in dezelfde vijver vissen. Dat mag je niet te veel zeggen want anders word je weggezet als gefrustreerd”, zucht Mieke in Primo.

Als we Miekes dochter Laura mogen geloven dan kan Mieke nog makkelijk 10 of 15 jaar liegen over haar leeftijd. Bouve heeft nog geen botox gespoten of plastische ingrepen laten uitvoeren en is nog altijd puur natuur.

“Niet omdat ik tegen cosmetische ingrepen ben, wel omdat ik bang ben van naalden en scalpels. Ik ken enkele actrices die plastische chirurgie hebben laten uitvoeren, maar ik vind dat er zelden naturel uitzien. Je kan beter de tand des tijds omarmen.”

In tegenstelling tot vroeger is het nu niet meer voldoende om talent te hebben als je werk wil. Nu moet je er ook nog eens goed uitzien. “Naderhand zijn uiterlijk en jezelf verkopen belangrijker geworden. Plots was het van belang om je te laten opmerken op part(s en premières of te netwerken. Die boot heb ik wat gemist. Mezelf verkopen? Daar was ik nooit goed in. Vroeger moest dat niet. Los daarvan zou ik graag nog eens een mooie rol spelen in een topreeks.”

Bio van Mieke Bouve

Meer Over:

Mieke Bouve