.
Mieke Bouve
maandag 13 februari 2023

Mieke Bouve: “Ik weet niet of ik daar de kracht nog voor heb”

Ze ziet het niet voor zich

Een jaar geleden verloor Mieke Bouve haar man Jaak. Ze waren 30 jaar samen en waren zielsgelukkig met elkaar. Jaak stierf aan leverkanker en Mieke moet nu alleen verder met haar leven. Gelukkig is er nog dochter Laura op wie ze altijd kan rekenen.

‘Familie’-acteur Ray Verhaeghe zei ooit: ‘Je relatie stopt niet wanneer je partner sterft’ en dat vindt Mieke een mooie gedachte. Maar zelf is ze nog niet zover.

“Ik word nog teveel geconfronteerd met gemis en verdriet. Ik herinner me precies ook enkel het beeld van mijn ‘zieke’ man. Een dame van de palliatieve zorg legde uit dat het tijd vergt om die negatieve gedachte om te buiten in mooie herinneringen…”, zucht Mieke in Primo.

Voor veel mensen lijkt het de normaalste zaak van de wereld dat wanneer een koppel uit elkaar gaat, er een nieuwe partner komt. Iets wat niet zo het geval is wanneer de helft van een koppel plots sterft.

“Ik weet niet of ik ooit nog de kracht vind om mijn hart weer volle bak open te zetten. Met een andere man samenwonen? Dat kan ik me niet meer voorstellen. Maar mocht dat toch zo zijn, behoudt Jaak altijd een speciaal plekje in mijn hart.”

Bio van Mieke Bouve

Meer Over:

Mieke Bouve