.
Mieke Bouve
maandag 30 januari 2023

Mieke Bouve: “Ik werd op straat uitgemaakt”

Ze had een bitchy rol in Wittekerke

We kennen Mieke Bouve allemaal. Ze speelde in de jaren 80 mee in ‘Merlina’, heel wat jaren later in ‘Wittekerke’ en in de jaren 2000 speelde ze mee in ‘Spring’. Heel wat verschillende generaties zullen haar dus wel al vaker op het scherm hebben gezien.

Toch was haar rol als Camilla in ‘Wittekerke’ één van de meest veelbesproken rollen. Er werd veel over gepraat en het personage riep veel weerstand op bij de kijkers.

“En dat heb ik geweten. Op straat werd ik uitgemaakt en in de supermarkt keken mensen in mijn winkelkar. ‘Je moet eens zien wat die Camilla allemaal koopt’, kreeg ik toegesnauwd. Mensen dachten dat ik echt zo was als mijn personage. En dat terwijl ik zelf behoorlijkvriendelijk en zachtaardig ben”, lacht Mieke in Primo.

Het is geen geheim dat een slecht personage altijd veel impact heeft. Maar zo’n negatieve commentaren, het is wel pittig. Het heeft Mieke geleerd om zich af te schermen.

“Mijn dochter was in die tijd gegeneerd dat ik haar mama was. Als kind vond ze het niet leuk dat wildvreemden haar mama aanklampten en dan nog eens negatief over mij praatten.”

Bio van Mieke Bouve

Meer Over:

Mieke Bouve