.
Mieke Bouve
maandag 23 januari 2023

Mieke Bouve: “Je krijgt als actrice snel een etiket opgekleefd”

Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen

Mieke Bouve was pas afgestudeerd toen ze in een topreeks als ‘Merlina’ terecht kwam. Daar mocht ze spelen naast kleppers als Paul Ricour en Lea Couzin. En ondanks dat ze pas afgestudeerd was, stond ze toch op haar strepen.

Vooral wat kledij betreft, wist Mieke heel goed wat ze wou. “Ik ben altijd modebewust geweest. Niet dat ik slaafs de trends volg, maar ik hou wel van mooie dingen. En dan heb ik het niet enkel over uiterlijk vertoon, maar ook over schoonheid die vanbinnen zit”, klinkt het bij Mieke in Primo.

Mieke heeft altijd mee aan de kar kunnen trekken wat betreft fijne stoffen en mooie kleuren en mocht meehelpen selecteren. “De beroemde rode overall die ik in ‘Merlina’ draag ben ik zelf gaan uitkiezen in een jeanswinkel!”

Als actrice is het niet altijd makkelijk om meteen nieuw werk te vinden. Er gaat een periode vooraf van veel audities doen en vaak achter het net vissen. Soms ben je te oud, dan weer te jong. Maar Mieke heeft nooit opgegeven.

“Het is ook al vaak gezegd en geschreven, maar vrouwen hebben hier meer last van dan mannen. Als actrice krijg je het etiket al opgekleefd zodra je 45 bent.”

Bio van Mieke Bouve

Meer Over:

Mieke Bouve