.
Mieke Bouve
donderdag 19 januari 2023

Mieke Bouve: “Wij waren al blij met opnames in Bobbejaanland”

Er was niet veel budget

‘Merlina’, velen onder jullie zullen de reeks zeker hebben gezien. En ook de nieuwe generatie kan sinds kort genieten van de reeks. ‘Merlina’ is immers te bekijken op VRT Max.

“Dat is een mooi compliment, want dat betekent dat de reeks de tand des tijds heeft doorstaan. De formule was nochtans kinderlijk eenvoudig: vier personages die een detectivebureau runnen. En dan had je nog Sardonis en zijn Sardonianen. Er was de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, maar uiteindelijk oveerwon het goede altijd”, zegt ‘Merlina’-actrice Mieke Bouve in Primo.

Toen Mieke en de cast ooit begonnen met de opnames, hadden ze er nog geen besef van dat ‘Merlina’ ooit zo populair zou worden en al zeker niet dat ze ooit geschiedenis zouden schrijven.

“Ik kwam net van de toneelschool. Paul Ricour, die Pol speelde, was naar mijn examen conservatorium komen kijken. Of ik een rol in een nieuwe jeugdreeks zag zitten? Ja, natuurlijk. ‘Merlina’ was het eerste jeugdfeuilleton dat gemaakt werd met een beperkt budget en weinig mensen.”

De plaats waar ‘Merlina’ werd opgenomen was in vergelijking met andere reeksen ontzettend klein. En opnames in het buitenland, dat zat er al helemaal niet in. “Wij waren als cast al blij als er eens opnames waren in Bellewaerde of Bobbejaanland”, lacht Mieke.

Bio van Mieke Bouve

Meer Over:

Mieke Bouve