.
News Image

Mijn Pop-Uprestaurant: Personeel gezocht

De zoektocht kan beginnen.
Sergio Herman, Gert Verhulst en Sepideh Sedaghatnia hebben de fufu, de soezebollekes, de taco’s en de Siciliaanse scampi achter de kiezen na hun bezoek aan de pop-ups in Antwerpen en Kortrijk. Vorige week proefden ze ook al van de Griekse en Italiaanse keuken in Genk. Op donderdag 10 maart 2016 aanhoren de duo’s het verdict van de jury: welke pop-ups hebben hen het meest kunnen bekoren? En bij welk duo’s is er nog werk aan de winkel?

De duo’s komen in een nieuwe aflevering van Mijn Pop-uprestaurant 2016 ook te weten hoe hun buren – en concurrenten – het er vanaf hebben gebracht. En dat is voor hen bijzonder interessante informatie. Uiteindelijk zal in elke stad maar één pop-up kunnen doorgaan naar de volgende fase. Sergio heeft alvast een strenge waarschuwing voor de chefs in Genk. Ook Jan en Nele moeten opletten in Kortrijk. Er komen volgens Sergio namelijk twee ‘vosjes’ van achter het hoekje gluren: de zussen Chloë en Magali.

Ondertussen worden de pop-ups in sneltempo afgewerkt. Terwijl Amanda met haar moeder aan het behangen slaat, is Sven nergens te bespeuren. Wanneer Myrthe aanklopt, blijkt dat ook Giordano nog niet is aangekomen. En dat is niet de eerste keer. Myrthe zet zich dan maar alleen aan het oh zo belangrijke businessplan…

De grote opening van de pop-ups komt stilaan dichterbij en dat betekent dat er personeel nodig is. Op de sollicitatiedag gaan de duo’s op zoek naar gemotiveerde werkkrachten. Die zoektocht wordt dit jaar net iets moeilijker, want per stad vissen twee duo’s in dezelfde vijver. In Kortrijk hebben Jan en Nele indruk gemaakt op de jury. Jan stond alleen achter het fornuis, met succes. Maar Jan is geen chef en koken voor drie personen is totaal anders dan koken voor een vol restaurant. Het Gentse koppel wil dan ook absoluut een chef vinden. Ook hun buren Chloë en Magali hebben nog een chef nodig. Laait de concurrentie al meteen op?

Gillian en Caroline zijn ondernemende dames en wachten niet om in actie te schieten. Naast chef Jeremy heeft Caroline nu ook Manfred aangenomen. Het keukenteam van Bikke & Smooz is dus al voltallig. Het duo moet enkel nog op zoek naar medewerkers voor de zaal en de afwas. Hun buren Willem en Miette staan er heel anders voor. Zij moeten een chef hebben. En niet zomaar een chef: één die Mexicaanse taco’s kan klaarmaken.

Myrthe en Giordano spelen een thuismatch. Ze hebben heel wat kennissen en vrienden in Genk en een uitgebreid netwerk waarop ze kunnen terugvallen. Er komen dan ook heel wat mensen opdagen tijdens de sollicitatiedag. Bij Sven en Amanda is het een ander verhaal. Sven heeft al een rechterhand in zijn keuken: zijn vriend ‘de Kevin’. Maar Amanda heeft nog zaalpersoneel en vooral afwassers nodig. Bij de start van de sollicitatiedag lijkt er echter niemand hun kant uit te komen en stappen de mensen eerst bij de buren binnen…

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM.

Bio van Sergio Herman, Gert Verhulst en Sepideh Sedaghatnia