.
News Image

Netflix koopt Belgica

Belgica op tv in première bij Netflix.


Netflix heeft in Berlijn net aangekondigd dat ze de exclusieve wereldwijde rechten verworven heeft op Felix van Groeningens Belgica, met uitzondering van de Benelux en een aantal Europese key territories.

De onderhandelingen met Netflix gingen van start op het Sundance Film Festival waar Belgica de openingsfilm was en van Groeningen uiteindelijk ook aan de haal ging met de Prijs voor Beste Regisseur. Onmiddellijk na de eerste vertoning volgde er een initieel bod. Voor zowel producent Dirk Impens als van Groeningen was het echter belangrijk dat er voldoende territoria overbleven voor bioscoopexploitatie, zeker in landen waar The Broken Circle Breakdown goed heeft gewerkt.

Het betreft hier een wereldprimeur, het is voor het eerst dat een Belgische film wereldwijd verkocht wordt aan Netflix. Regisseur Felix van Groeningen en Dirk Impens zijn bijzonder opgetogen over deze deal, aangezien het publieksbereik van Belgica hierdoor exponentieel toeneemt.

Belgica is het verhaal van broers Frank en Jo die elkaar uit het oog verloren zijn, maar terug naar elkaar toe groeien wanneer Frank aan de slag gaat in het café van Jo. Binnen de kortste keren groeit de Belgica uit tot dé hotspot van het uitgaansleven. The sky lijkt the limit. Voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.Stef Aerts en Tom Vermeir vertolken de hoofdrollen, verder zien we o.a. ook Charlotte Vandermeersch, Hélène Devos, Boris Van Severen en Sam Louwyck. Het originele scenario is van de hand van Arne Sierens en van Groeningen. Ruben Impens tekende voor de fotografie, terwijl Nico Leunen instond voor de montage. De soundtrack is van Soulwax.KFD brengt Belgica op 2 maart uit in de Belgische zalen, simultaan met een release in Frankrijk via Pyramide Films. Vanaf 10 maart loopt de film daarnaast ook in Nederland, verdeeld door September Film.

Bekijk ook deze items over The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band: