.
News Image

Nicholas Arnst in het ‘Echt’ te Knokke

Nicholas Arnst in het ‘Echt’ in Knokke-Heist.


Hoewel Nicholas Arnst exact 20 jaar jonger is dan mijzelf kan ik hem tot een van mijn favoriete performers rekenen. Geen vergeten winnaar van een of andere wedstrijd op televisie - hoewel hij daar wel aan meegedaan heeft maar meer dan waarschijnlijk om er opgemerkt te worden bij het grote publiek - maar wel een blijver die jaren voor zijn eerste performance op televisie de fundamenten heeft gelegd voor zijn huidig succes.
Zo zie je hem in beeld tijdens de theatershow in een korte reportage van regionale televisiezender Focus van zo’n 12 jaar terug. Daarin vertelt hij hoe al zijn vrije tijd buiten zijn schoolwerk en praktisch de alle vakanties aan goochelen en illusies werd gespendeerd. Met zijn lange blonde lokken (althans die jaren geleden) charmeerde hij de kijker als beste jonge goochelaar van Vlaanderen. En dat hij toen zich hiervoor vanuit zijn provincie hoofdstad Brugge naar de enige goochelschool van België in Heule ‘of all places’ moest verplaatsen, weerhield hem niet.
Nicholas probeert - zoals hij vroeger zelf ondervond bij zijn grote goochel voorbeelden - de mensen te doen verwonderen. Niet zozeer in grootse trucs en imposante illusie opstellingen maar eerder in kleine vingervlugge acts waar zijn publiek heel nauw bij betrokken wordt. Hierdoor creëert hij een grote verbondenheid tussen het aanwezige publiek die vaak hun zoon, moeder, dochter, vader of liefje in een figurantenrol zien opduiken. Geen grote verdwijntrucs maar eerder kleine ongelofelijke illusies die toch wel kunnen tellen : een muntstuk in een flesje steken, twee trouwringen van Chinese vrijwilligers in elkaar verstrengelen, een twintig euro biljet in 2 scheuren en dan verder plooien tot 2 volwaardige tien euro biljetten, … En dit allemaal met zijn figuranten die er heel dicht bij staan of via een videobeeld mee volgen en er zoals een hond op een zieke koe naar stonden te kijken.
Knap zijn de telepathische beïnvloedingen met zijn publiek die zelfs tot in de huiskamer doorgevoerd worden : laat gewoon even een gast een van zijn contacten opbellen, hem in zijn gedachten een wit doek nemen en er met een spuitbus een willekeurige figuur op tekenen. Vervolgens is het toch heel simpel om dan te raden wat de persoon in zijn zetel thuis getekend heeft ? Of niet soms ? Het viel ons op dat er heel wat jong volk in de zaal zat die volgens ons na deze show zelf aan de slag gaan met een of andere goocheldoos die ze voor hun verjaardag, Sint of Nieuwjaar kregen of nog zullen vragen dit jaar. Natuurlijk zijn deze jongeren misschien wel meer beïnvloedbaar dan de wat oudere gasten maar ook ondergetekende was onder de indruk van zijn kunnen. Hij weet mensen van alle leeftijden te raken.
Alleen maar blije gezichten bij het buitengaan. En daarvoor kom je toch naar het theater. Hoewel Nicholas geen echte 'humor vedette’ is past hij perfect bij de mannen van ComedyShows.be gezien hij de mensen laat lachen en vol verwondering naar huis stuurt. Als een volleerde ‘rockartiest’ weet hij zijn fans dan ook te behagen. Zelfs een signeersessie van zijn eigen ‘Nicholas spelkaarten’ en met iedereen die dat wil mee op de foto gaan is hem niets teveel. Benieuwd of ook die selfies foto’s achteraf niet ‘betoverd' zullen zijn als in de plaats van Nicholas er een wit konijn op de foto zou staan.
De ticketverkoop van ‘Echt’ gaat net als zijn illusies razendsnel, wees er dus vlug bij voor de laatste beschikbare tickets ! Dit kan dit jaar nog op 2/3 (Antwerpen), 21/3(Kortrijk), 30/3 (Overijse), 6/4 (Brugge), 13 en 14/4 (Ninove), 20/4(Knokke), 26/5 (Hasselt) en 27/5(Vilvoorde). Of voor de vroege beslissers op 10/2/2018 in Kursaal Oostende of 31/3/2018 in Capitole Gent. Alle andere locaties zijn uitverkocht of is er een wachtlijst. Een aanrader als je het ons vraagt !
Tekst en foto’s : Wim Dezutter

Bio van Nicholas Arnst

Meer Over:

Nicholas Arnst