.
News Image

Nieuw op VTM: Liefde voor Muziek

Vlaamse zanger Christoff die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen. Stan Van Samang die het dance repertoire van Kate Ryan zingt. Singer-songwriter Tom Helsen die een eigen interpretatie geeft aan de songs van rapster Slongs Dievanongs. Vanaf maandag 23 maart 2015 vertrekken zes Vlaamse artiesten met een bijzondere Liefde voor Muziek naar het zonnige Zuid-Spanje voor een muzikale reis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Christoff, Guy, Kate, Stan, Slongs en Tom nemen samen een week lang hun intrek in een prachtig landhuis en gaan er de uitdaging aan om elkaars grootste hits naar eigen smaak te coveren. De zes hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl, maar laten zich acht afleveringen lang van hun meest verrassende kant zien. Hun Liefde voor Muziek is hun grote gemene deler.

Elke week staat één van de zes artiesten centraal, die zijn grootste en meest gekoesterde songs uitleent aan zijn muzikale collega’s. Onder begeleiding van een achtkoppige muziekband geven zij een eigen touch en arrangement aan één zelfgekozen nummer. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend. Wie weet de anderen tot tranen toe te ontroeren? Wie blaast zijn collega’s omver?

Kate, Slongs, Christoff, Guy, Tom en Stan stellen zich in Liefde voor Muziek bijzonder kwetsbaar op en laten zich van hun meest persoonlijke kant zien. Hun eigen song uit handen geven of het dierbaarste liedje van een collega onder handen nemen is geen evidente opdracht. Achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal en elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song.

Tussen de muziek door leren de artiesten elkaar gaandeweg beter kennen. Samen koken, samen sporten, samen ontspannen onder de Spaanse zon: vijf dagen lang staat genieten centraal.

Guy die samen met Kate gaat paardrijden, Kate die een gezichtsmasker legt bij Christoff, Stan en Guy die Slongs leren autorijden, Christoff die in de buurt op zoek gaat naar de chiqueste pateekes voor zijn high tea, Slongs die Tom Helsen introduceert in de wereld van de reiki, Kate die gitaarles krijgt van Guy, Slongs en Christoff die samen een kapel bezoeken… allemaal mooie momenten in Liefde voor Muziek.

Die mooie momenten beleven de artiesten in een al even mooie setting: Villa El Cortijo de los Olivos in de omgeving van het Spaanse stadje Ronda. Deze historische villa uit de middeleeuwen is een oase van rust en is omgeven door prachtige natuur. Het adembenemende panorama doet de muzikanten meteen wegdromen. De ideale plek om zich vijf dagen lang te verdiepen in hun allergrootste passie: muziek.

Aflevering 1:

Stan Van Samang is de eerste in het rijtje die zijn songs uitleent aan zijn muzikale collega’s. In de eerste aflevering van Liefde voor Muziek op maandag 23 maart 2015 pinkt hij een traantje weg wanneer Tom Helsen een ingetogen versie van Poison brengt en wanneer Slongs Dievanongs voor een kippenvelmoment zorgt met haar remake van Welcome Home. Kate Ryan verrast met een up tempo versie van Junebug en Christoff laat zich van zijn meest emotionele kant zien op King In My Head. Guy Swinnen ten slotte steekt Scars in een eigen rock-jasje.

Liefde voor Muziek, vanaf maandag 23 maart om 20.35 op VTM.