.
Sara Gracia Santacreu
maandag 20 februari 2023

Nieuwe ‘Thuis’-actrice Sara Gracia Santacreu: “Mijn eerste keer”

Zij zorgt voor meer blauw in de Eén-serie

Begin 2022 verdween agente Lexi uit beeld in ‘Thuis’ omdat haar vertolkster Belinda Voorspoels de overstap besloot te maken naar concurrent ‘Familie’. Sinds kort is er eindelijk opvolging voor haar binnen het ‘Thuis’-korps: agente Maithé, gespeeld door de Antwerpse actrice Sara Gracia Santacreu.

De jongere kijkers die tien jaar geleden nog afstemde op diverse jeugdseries, zullen haar waarschijnlijk herkennen. Het is ook aan één van die series, de Ketnet-serie ‘GoGoGo’ die overigens net zoals ‘Thuis’ werd opgenomen in de Manhattan-studio’s in Leuven, dat Sara de rol van Maithé te danken heeft. “Ilse, die aan het roer stond van ‘GoGoGo’, is nu één van de producers van ‘Thuis’. Ze belde me dat ze de rol van Maité aan het casten was. Hoewel we elkaar lang niet meer zagen, vroeg ze om langs te komen.”

Desondanks trok Sara zonder hoge verwachtingen naar de auditie. Misschien daarom dat ze ook zo vlot verliep: “Twee dagen later was al beslist dat ik de rol kreeg. Onverwacht, maar ik kon mijn geluk niet op.”

En zo beleefde Sara Gracia Santacreu haar ‘eerste keer’ op de set van een soapserie. En dat had toch een behoorlijke impact op haar manier van acteren, zo blijkt.

“Ik film voor het eerst met multicam, waarbij men tegelijk met drie camera’s vanuit verschillende standpunten filmt. Voorheen stond ik alleen nog maar op sets waar men vanuit één standpunt filmde. Dan moet je de scène veel vaker spelen en kan je nog aanpassen waar nodig. Nu moet het van de eerste keer bijna goed zijn. Dat vraagt een grondige voorbereiding. Ik merkte dat het een uitdaging is om die focus te behouden en vanaf de eerste keer haast de perfectie te benaderen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sara Gracia Santacreu