.
Jeroen De Pauw
zaterdag 26 november 2022

Njam! ontvangt culinaire top-gasten in ‘De Eregast’

Gloednieuw eindejaarsprogramma

Njam! verwent haar kijkers ook dit najaar weer met straffe culinaire content. Kosten noch moeite werden gespaard om de maand december - de meest gastronomische maand van het jaar -, éxtra smakelijk te maken!

In het nieuwe programma ‘De Eregast’ verblijven de bevriende njam!-chefs Dominique Persoone, Jeroen De Pauw en Peppe Giacomazza samen op een prachtige locatie in het hartje van de Vlaamse Ardennen. In elk van de 4 afleveringen nodigt één van de chefs zijn persoonlijke ‘Eregast’ uit, en duiken ze vervolgens met z’n 3en de keuken in om samen een driegangenmenu te bereiden voor de Eregast van die dag.

Dominique Persoone kiest voor Peter Goossens - dé Godfather van de Belgische gastronomie - als zijn Eregast. Terwijl Jeroen De Pauw zijn goede vriend en Zweedse topchef Christer Elfving verwelkomt. Peppe Giacomazza kiest voor Sergio Herman, met wie hij niet enkel een innige vriendschap deelt, maar ook een voorliefde voor de Italiaanse keuken. Geen njam! zonder Gert Verhulst, moeten de chefs gedacht hebben. Want voor de laatste, extra feestelijke aflevering nodigen ze niemand minder dan de bezieler van het kookkanaal zelf uit als Eregast.

Met de nodige zenuwen creëren de boys elke dag opnieuw een heerlijk driegangenmenu voor hun gasten. De uitnodigende chef verzorgt telkens het hoofdgerecht terwijl de andere twee instaan voor de andere gangen.

In de eerste aflevering maakt Peppe als voorgerecht een moderne versie van de Italiaanse parmigiana. Dominique verrast met varkensvlees aan’t spit in combinatie met pommes paillasson en witloof, een knipoog naar de klassieke keuken van Peter Goossens. Afsluiten doet Jeroen De Pauw met een trio van Boules de Berlin. Hij laat zich hierbij inspireren door zijn tafelgenoten: hij vult de boules met een klassieke vanillepudding voor Peter, een chocolade panna cotta voor Dominique en een frisse lemon curd voor Peppe.

Naast het koken van een driegangenmenu gaan onze chefs ook op culinaire uitstap met hun eregast doorheen de Vlaamse Ardennen en zetten ze zich neer voor een openhartig gesprek over het leven in en naast de keuken. Verwacht je aan een flinke portie kookinspiratie voor de feestdagen en aanstekelijke televisie over pure vriendschap en een gemeenschappelijke passie voor lekker eten.

De Eregast, vanaf zondag 27 november om 11u, 16u en 23u op njam!