.
Lutgarde en Noa Neal
zondag 17 december 2023

Noa Neal zingt het verdriet van zich af

Wat een emotioneel nummer

Voor zangeres Noa Neal mag 2023 snel aflopen, al kijkt ze ook niet uit naar 2024. Haar mama kreeg begin 2023 een hersenbloeding en ligt sindsdien in coma. Speciaal voor haar schreef ze het nummer ‘Tranen van Zout’.

Noa heeft altijd al een heel nauwe band gehad met haar ouders. “M'n ouders zijn altijd mijn rots in de branding geweest en mama probeerde er bij elk optreden bij te zijn.”, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’. Maar het noodlot sloeg toe en haar mama verkeert al bijna een jaar in een vegetatieve toestand. Ze weet niet wat haar mama nog beseft maar heeft haar toch haar nummer laten horen. “Uiteraard heb ik het ook laten horen aan mijn mama. Het lijkt wel alsof ze gevangen zit in haar lichaam en niet kan reageren maar ik zag toch een traan langs haar wang rollen.”, gaat ze verder.

Noa bracht het nummer live tijdens de opnamen voor ‘Vlaanderen Muziekland’. Het werd een emotionele opname. “Enkele vrienden en familieleden kenden 'Tranen van zout' al, maar hielden het toch niet droog. Ze voelen mijn pijn.”, laat Noa Neal nog weten.

Bio van Noa Neal

Meer Over:

Noa Neal