.
Olga Leyers
woensdag 31 augustus 2022

Olga Leyers: “Dat ik daarvoor heb gehuild”

Kan ze winnen, of niet?

Naast Ella Leyers doet ook Olga Leyers weer een gooi naar de titel van ‘Allerslimste mens ter wereld’. Of één van de twee zusjes het haalt, dat valt nog even af te wachten. Maar Olga maakt zeker een grote kans.

“Ik herinner me nog dat ik in de reguliere reeks een ongelofelijke streber was en in de finaleweken plots ontspande. Geen idee welke van de twee Olga’s ik dit keer zal zijn: die met of zonder killerinstinct”, lacht Olga in Humo.

Toen Olga de wedstrijd moest verlaten barste de jongste Leyers dochter in tranen uit. Een fragment dat ondertussen legendarisch en druk bekeken werd.

“Maar ik kan er nog altijd niet naar kijken zonder gegeneerd mijn handen voor mijn ogen te houden. Zo tenenkrullend! Dan zegt mijn hele omgeving: ‘Dat is toch schattig? Je was jong!’ Maar ik kan alleen denken: onnozel manneke, dat je daarvoor huilt.”

Maar er zijn wel meer redenen waarom Olga liever niet meer terug naar de afleveringen van vroeger wil kijken.

“Ik voel me plots zo dom, omdat ik mezelf dingen hoor zeggen die ik nu niet meer weet. Destijds stond na mijn elf deelnames in de krant: ‘Geen wonder, op haar leeftijd werken de hersenen het snelst’. Intussen is ook bij mij de aftakeling ingezet.”

Bio van Olga Leyers

Meer Over:

Olga Leyers