.
Loredana en Pat Krimson van 2 Fabiola
vrijdag 31 juli 2020

Pat Krimson brengt zomersingle 'Summer Vibe' uit op warmste dag van het jaar

Dit kan geen toeval zijn!


Voor Pat Krimson zijn het op zich niet de meest leuke tijden. In plaats van een drukke zomer op de Belgische en buitenlandse podia, moet Pat Krimson voorl in zijn kot blijven. Hopelijk herinneren ze mij na deze Corona-crisis als de superverspreider van nieuwe beats en muziek, lacht Pat Krimson. En om te voorkomen dat de mensheid hem zou vergeten, heeft hij besloten om actie te ondernemen: vandaag verschijnt zijn nieuwe single.



Net zoals vele andere collega’s uit de muziekindustrie zag Pat Krimson zijn tour-agenda weggeveegd worden als een tsunami.. 2020 zou het afscheidsjaar worden van 2Fabiola met optredens van Valencia tot Kopenhagen, en een enorme lijst aan festivalletjes voor DJ Pat Krimson. Maar door de lock-down en de annulaties is hij niet bij de pakken blijven zitten… Pat : “Deze periode bracht mij vooral de tijd om na te denken over het traject dat ik had afgelegd en een nieuwe muzikale trip uit te stippelen. De passie om de studio in te duiken is helemaal terug”, klinkt het opgewekt.



Pat Krimson begon al in de jaren 80. “Dat waren mijn ontdekkingsjaren in de muziek, waar ik vooral actief was als bassist bij verschillende new-wave groepjes zoals onder andere Blue Garden. In 1989 ging ik aan de slag als promo-jongen bij de platen firma Antler-Subway van Maurice Engelen (Praga Khan). De 90’s waren de succesjaren met bands als Leopold3 & 2Fabiola en Nunca. Maar ook doorbraak in de dance-scene als labelmanager van Dance-Opera. Verder was er toen ook de start van het AtmoZ clubconcept met 2 vestigingen: in Hasselt & Vosselaar.”

In het begin van deze eeuw laste Pat Krimson als artiest een muzikale stop in. Met als hoogtepunt toch wel het verblijf op het party-island Ibiza. “In het weekend vloog ik wekelijks terug naar Belgiëe om mijn 2 AtmoZ- clubs te runnen. Wonen op Ibiza was een droom maar na 10 jaar op het kleine eiland kwam de drive om erin te vliegen weer terug”.

Er was de heropstart van 2Fabiola met Loredana en een top periode op gebied van optredens (2FAB & DJ) met bijna een 150 shows per jaar.

Met “he’s after my Piano” scoorde 2 Fabiola de zomerhit van 2014. En nu is Pat Krimson klaar voor het begin van alweer een nieuw muzikaal hoofdstuk: Patje 5.0 is geboren. “We zijn een beetje aangekomen in de herfst van mijn muzikale carrière” vertelt Pat Krimson. “Dit leek mij het ideale moment om nog eens vol gas te geven. Deze corona-crisis bracht ook opportuniteiten, er was contact met veel collega’s en hieruit ontstonden zeer leuke nieuwe samenwerkingen… Het volgende jaar mag je echt veel nieuwe verrassende releases verwachten zowel als Pat Krimson - Loredana solo - PK mijn nieuw project en zelfs een 2Fabiola zit in de pijplijn voor 2021”, glundert Pat Krimson.

Vandaag verschijnt de nieuwe single. “Het leek ons een tof idee ondanks deze ramp-zomer zonder festivalletjes enz. om toch een beetje de 'Summer Vibe' te brengen… Een fijn zomers gevoel, catchy pop-dance zo kan je onze nieuwe productie het best omschrijven. Zo is er de leuke samenwerking met mijn Limburgse vriend Bart Vanhoyland (vooral bekend van zijn B-sights remixen) en de Nederlandse zanger Dwight Steven.

Dwight heeft vooral releases op het prestigieuze Spinnin Label in Nederland. Met de nodige airplay kan de oorwurm ‘Summer Vibe’ wel eens de zomerse hit worden in donkere Corona-tijden…”

De singel wordt uitgebracht op het Belgische MOTIV-label dat een sublabel is van Wanted Music Group, een onderneming van Thibaut Courtois !

En laat die single nu net op de (voorlopig) warmste dag van het jaar verschijnen, dat kan toch geen toeval zijn?

En de toekomst? “Wel, hopelijk kunnen de optredens weer opstarten in het voorjaar van 2021, want er staan reeds een 60-tal shows geboekt. Het zal ook meteen ons laatste 2Fabiola tourjaar worden. We zitten bijna aan 1000 optredens sinds onze heropstart, het is echt top geweest, 2Fabiola bestaat nu 30 jaar en we gaan in schoonheid eindigen. Hierna gaan we vooral als solo-artiesten onze eigen weg zowel Loredana als ikzelf…”, besluit Pat Krimson.