.
Pat Krimson
donderdag 10 november 2022

Pat Krimson: “Ik heb mijn koksmuts opzij gelegd voor de muziek”

Het had anders kunnen lopen

De band tussen Pat Krimson en zijn moeder Gerda is er eentje om jaloers op te zijn. Ze waren ontzettend close en toen Gerda overleed, heeft dat Pat heel erg geraakt. Hij denkt nog elke dag met goede herinneringen terug aan zijn mama.

“Ze is altijd een bezorgde mama geweest, maar ze liet me ook vrij. Op een dag gaf ze mij de sleutel van het huis, ik was 15: ‘Hier jong, als ge wilt weggaan en ’t is plezant, blijf dan gerust langer, en als het niet leuk is, komt je maar vroeger naar huis.’ Ik heb haar vertrouwen nooit beschaamd. Omdat ik zoveel respect had voor haar”, zegt Pat in Dag Allemaal.

Maar ondanks de goede band, hebben de twee natuurlijk ook wel eens strubbelingen gehad. De eerste keer was toen hij de stap zette naar de muziek.

“Ik had een koksopleiding gevolgd, maar van de ene dag op de andere legde ik m’n koksmuts opzij om muziek te gaan maken. ‘Oei, gaat dat wel goed komen?’ vroeg ze. Ze heeft toen een maand niet tegen mij gesprongen, denk ik. Maar toen ik succes kreeg als dj en met Leopold 3 en 2Fabiola, was ze keifier.”

Maar ook toen Pat naar Ibiza verhuisde, lag het even moeilijk tussen moeder en zoon. Zij zag haar zoon niet graag vertrekken. “Maar toen ze dan in 2008 begon te sukkelen met haar gezondheid en ik weer meer aanvragen kreeg tot optreden, heb ik beslist om terug te keren. En dat is een goede beslissing geweest.”