.
Peter Van Asbroeck
maandag 15 april 2024

Peter Van Asbroeck: “Het waren de vier slechtste jaren van mijn leven”

Hij stapte in de horeca

Ook al was het 11 jaar geleden dat Peter Van Asbroeck nog eens op televisie verscheen, van een comeback zou hij toch niet echt willen spreken. Hij is nu te zien in ‘Milo’, maar het voelt niet aan alsof hij echt is weggeweest.

“Dit is gewoon een van mijn opdrachten. Ik doe ook zoveel andere dingen. Ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat ik meer dan één potje op het vuur nodig heb om goed rond te komen. Dat besefte ik al toen ik net van de toneelschool kwam en me als werkzoekende moest inschrijven bij de RVA, nu VDAB. 'Wat is uw beroep?' vroeg men. 'Acteur? Néé, uw beroep.' 'Acteur.' Verbijstering. 'Zeg Jeanine, da's hier een acteur. Bij wie klasseer ik hem?' 'Bij de coiffeurs', antwoordde Jeanine. En dat klopte.”, lacht Peter in Dag Allemaal.

Behalve acteur is Peter ook zelfstandig ondernemer. Hij geeft kookdemo’s voor Dovy Keukens. Daarnaast acteert hij ook voor het Farcetheater.

“En ik heb ook nog eens 8 jaar lang een gastronomisch restaurant gehad met twee vennoten. In het kasteel Bisschoppenhof in Deurne, het decor van de vier slechtste jaren van mijn leven. Ik had die complexe onderneming totaal onderschat, maakte een belabberd financieel plan en personeel was toen ook al een probleem. Dat restaurant heeft geen frank opgebracht. De horeca is een verschrikkelijke business. Ik heb er lezingen over gegeven onder de titel de 'horroreca'.'”

Bio van Peter Van Asbroeck