.
Peter Van Asbroeck
dinsdag 6 september 2022

Peter Van Asbroeck schittert in Café Beveren

"Ik speel een Hollander..."

Het is al een tijdje geleden dat we Peter Van Asbroeck nog op televisie zagen. De acteur en presentator was ooit niet van onze televisie weg te slaan, maar daar is ondertussen veel verandering in gekomen. Al vindt hij dat niet erg.

Nu zijn gloriejaren op televisie voorbij zijn kunnen we Peter vooral terugvinden in het theater. Zo speelt hij bij het Farcetheater en is hij momenteel ook te zien in de herneming van de hitkomedie ‘Café Beveren’.

“Ik speel een Hollander die voor moeilijkheden zorgt Voor de rest is er het vaste clièntele van het iconische café in Antwerpen, dat overigens echt bestaat: een prostituée, een jong kerel die zijn leven bij elkaar raapt, een oude homo…kortom een prachtig palet”, licht hij toe in Dag Allemaal.

Theaterkomedie lijkt volledig Peter zijn ding te zijn en hij moet toegeven dat hij er veel voldoening uit haalt.

“Ik vind dat echt leuk om te doen. Die rechtstreekse interactie met het publiek, de lach die vanuit de zaal terugbotst… zalig is dat. Met het andere soort theater ben ik een beetje feeling verloren. Die vaste gezelschappen werken ook grotendeels met jonge acteurs.”

Tickets via www.elckerlyc.be of www.prethuis.be

Bio van Peter Van Asbroeck

Meer Over:

Peter Van Asbroeck