.
Piet Huysentruyt in SOS Piet
zondag 20 november 2022

Piet Huysentruyt: “Dat heeft geen zin meer”

Hij leert van zijn fouten

18 seizoenen, zoveel werden er opgenomen van ‘SOS Piet’, tot er in 2013 een einde kwam aan de samenwerking tussen Piet Huysentruyt en VTM. Ondertussen bijna 10 jaar geleden.

“Maar het heeft geen zin om oude koeien uit de sloot te halen. Natuurlijk was ik kwaad en ik heb dingen gezegd die ik beter niet had gezegd. Ik kan dat niet ongedaan maken, maar ik wil me er wel voor verontschuldigen. En ik heb geleerd om af en toe te zwijgen”, zegt Piet in Humo.

Piet is de voorbije tien jaar toch wel wat veranderd en dat vindt hij zelf alleen maar positief. Dat schrijft hij ook zelf in zijn biografie.

“Vroeger waande ik me onaantastbaar op mijn berg van succes. Maar ik heb gemerkt hoe snel het kan keren: toen ik op tv een levende kreeft doormidden sneed, werd ik plots door iedereen uitgespuwd. Als je succes hebt, wil iedereen zijn graantje meepikken. Als je struikelt, kunnen ze je niet snel genoeg laten vallen. Zo werd ik ineens een rancuneuze zak.”

Maar Piet leerde snel zijn lesje en dat heeft hij te danken door zijn pensioen en zijn verhuis naar Zuid-Afrika. “Alle puzzelstukjes zijn in elkaar gaan passen. Zoon Cyriel doet het goed in Likoké, dochter Marie maakt carrière in de VS. Ouder worden heeft me niet alleen gezapiger gemaakt, ik ben met de jaren ook financieel onafhankelijk geworden. Het leven is gewoon fijner met een pak centen op de bank, dan met een strop om je nek.”

Bio van Piet Huysentruyt