.
Piet Huysentruyt
maandag 28 november 2022

Piet Huysentruyt: “Ik was een achterlijke chef op dat moment”

Alles is al geregeld

Wanneer je al een dagje ouder wordt, denk je al eens vaker na over de dood. Piet Huysentruyt wordt op 7 december 60 en hij beseft dat het morgen gedaan kan zijn.

“Alles is al geregeld, want ik wil dat wie achterblijft het zo goed mogelijk heeft. Ik heb voor mezelf wel beslist dat ik liever 80 wordt met een glas wijn in de hand en een lekker stuk vlees op de braai, dan 90 zonder van het leven genoten te hebben”, zegt hij in Humo.

Piet kan met een gerust gemoed terug kijken op het leven dat hij al achter de rug heeft. Zo heeft hij stage mogen lopen bij sterrenchefs Viki Geunes en Sergio Herman.

“Ik kan wel nederig zijn, zo heel af en toe. Je moet weten: op dat moment was ik een achterlijke chef. Mijn stijl was hopeloos verouderd, dus ben ik me in de luwte gaan bijscholen bij bevriende topchefs. Dat was een harde confrontatie met mezelf, want ik ben toen heel diep moeten gaan.”

Van Rudy Vandendaele kreeg Piet in 2004 de titel van ‘kok des volks’, een titel waar Piet erg blij mee was. “Vroeger kookten de tv-chefs in een ivoren toren en met een strikje aan: ‘Kijk maar goed, want het lukt toch niet om dat zelf te doen.’ Ik heb dat doorheen de jaren wat veranderd.”

Download onze app voor Android of iOS