.
News Image

Pieter Loridon wil weg uit Belgie

Maar er is iemand waarvoor hij blijft!


Pieter Loridon is niet alleen een bv, hij is ook een sportman, een ondernemer en een man met een hart van goud. Helaas is er een liefde-haat-verhouding tussen hem en de pers. In het verleden heeft de populaire pers niet nagelaten om uit te halen naar Loridon. Of dat al dan niet terecht was, dat weet alleen Pieter. Wij kennen Pieter als een man met een goed hart, een man die zich inzet voor heel wat mensen die het minder goed hebben. Denk maar aan de jongeren die hij een hart onder de riem steekt. Pieter geniet van het leven als hij daartoe te kans heeft maar hij is ook een harde werker.



En werken doet hij graag. We zien Pieter 's morgens regelmatig op de E313 richting Antwerpen filerijden. Daar heeft hij onder andere de zaak Maona. Pieter probeert zoveel mogelijk in zijn zaak aanwezig te zijn want op die manier kan hij de loonkosten wat bedwingen. Pieter steekt zelf maar wat graag de handen uit de mouwen en betaalt net zoals iedere Vlaming belastingen en net zoals iedere ondernemer ook heel wat sociale lasten. En net zoals iedere ondernemer maakt Pieter op tijd en stond ook zijn rekening. Brengt het harde werken nog wel op? We hebben hem al een aantal keer op de sociale media zien klagen en het is weer van dat.



Pieter heeft een tijdje geleden een belangrijke beslissing genomen. Liefst van al wou hij zijn zaak verkopen en naar het buitenland verhuizen maar dat doet hij niet. Ik kies voorlopig voor veranderen omdat ik een waanzinnige prachtzoon en familie heb. Maar het is een énorm dubbel gevoel, enorm!, vertelt Pieter op Facebook. Ik heb 8 jaar keihard élke dag/nacht gewerkt om m'n concepten te realiseren. Het zijn echt goed draaiende & leuke concepten maar ik heb het gevoel dat ik enkel werk om m'n personeel én de Belgische staat (hoogste loonlast in wereld/europa + max aan taxen) te betalen. Pieter is trouwens niet de enige bekendheid die met dit probleem worstelt.



Collega & tv ster Nathalie Meskens vertelde onlangs nog dat ze niets aan haar horeca zaak overhoud. Daarbij is joreca al jaren de meest geviseerde sector. Mensen aannemen en uitbreiden lukt in Belgie niet meer in de horeca. Ik moet veranderen want ik word hier geen gelukkig mens meer van én we hebben maar 1 leven ‪#‎onelife‬. Ik ga je dus hier op Facebook op de hoogte houden HOE IK GA VERANDEREN! Want geloof me ... ik ben nog steeds 'razend ambitieus' maar ook teleurgesteld in het overheid/ondernemers klimaat dat men ons geeft! Ik zal dus gaan en anticiperen waar nodig. Ook heb ik een gevoel dat onze leiders de horeca problematiek écht niet aanvoelen. Ik kies dus om te veranderen in deze sector.

De volgende weken ga ik ook nieuwe grote nieuwe buitenlandse 'collabs' bekendmaken met m'n Café Couture.be, zoals we met Jockey Club Ibiza deden (btw wist je dat HLN 2 jaar geleden Jockey Club verkoos tot 2de beste beach bar ter wereld?).

Mint Antwerp & ook m'n project Our Casa Ibiza samen met locals uit Ibiza zal ik later verduidelijken en komen aan bod. Maar nu MAONA! Maona wordt dus een mini FRANCHISE CONCEPT.

Dat kan gerund worden door 1 zaakvoerder zélf (en voordelige extra indien nodig).

Wat is MAONA en wat is die focus? Pieter geeft met plezier tekst en uitleg over Manoa.





De Wereldgezondheidsorganisatie heeft het steeds over vijf porties groenten en fruit die je per dag moet eten. Wel, Maona biedt je dit in één lunch aan. Dit in een relaxe atmosfeer die iedereen wat vrolijker maakt. Een ideale stop dus voor wat extra energie.

MAONA MAS ANTWERPEN ( MAONA coffee, juice & more ) zal met enorm veel passie en liefde gerund worden door m'n allereerste werknemer Kjell! Ik ben echt fier om na 8 jaar samen te werken dit over te dragen aan hem. Van eerste werknemer naar zelfstandige werkgever in een goed draaiend concept dat 'staat'.

MAONA KORTRIJK ( Maona Kortrijk, Coffee, Tea, Juices & Yougli's) zal op 23 november aanstaande open gaan. Het wordt een prachtige zaak aan de overkant van het Station & top Park Hotel. Rens (en Elien) gaan dit runnen. Ze kunnen niet wachten om ermee te beginnen. Het is ongelofelijk hoe mooi ze hun pand aan het maken zijn.

Voor Maona Kunsthumaniora Berchem Antwerpen (Maona Living, Coffee, Tea, Juices & Yougli's ) zoek ik dus nog zelfstandige uitbaters!. Ik ben bezig met verkennende gesprekken maar geïnteresseerden mogen zich aanbieden.



Wa t zijn de voordelen van de zelfstandige uitbaters?

- goedkopere gegroepeerde aankopen (nu al met 3)

- een sterk concept dat 'staat' met nu reeds fantastische foodkost

- je kan de zaak alleen (en/of met 1 extra runnen)

- daguren

- jij bepaalt de muziek en niet je baas (want die is er niet meer)

- wij leveren 8 jaar know how

- ...

Folks ... one life! Live it!

Mensen die hun zaak willen transformeren & amp; geïnteresseerden ... let me know! PM of info@pieterloridon.com