.
René Verreth
zaterdag 14 oktober 2023

René Verreth: “Er is een tijd van komen en van gaan”

Hij acteert niet meer

René Verreth en Manu Verreth waren een tweeling en onafscheidelijk. De twee deden zo goed als alles samen. Manu overleed veertien jaar geleden waardoor René alleen achter bleef.

“We zijn geboren in de oorlog', vertelt René. 'En grootgebracht in de kelder. Ons moeder kleedde ons gelijk. Manu en ik konden goed zingen, als kind zongen we in het Sint-Romboutskoor. We hebben een goeie thuis gehad. Mijn vader droeg ons op z'n armen, op z'n schouders... Onze ouders zagen ons zo graag, alle broers en zussen. Ik kan niet zeggen waar in mijn leven ik ongelukkig geweest zou zijn”, blikt René terug in Dag Allemaal.

De broers hadden ook een trouwe fan en dat was niemand minder dan koningin Fabiola. In de gang, bij René thuis hangt een foto van de broers, met hun mama en de koningin.

Gelukkig heeft René ook een dochter, Joke. Zij heeft hem ook al twee fantastische kleinkinderen gegeven. Daar haalt de acteur veel plezier uit.

“Die kennen 'De Collega's' goed. We hebben alles op video.' Zelf mist hij het spelen niet. 'Er is een tijd van komen en een tijd van gaan', klinkt het. 'Bovendien, ik heb suikerziekte gekregen, zoals onze Manu. Met de auto rijden mag ik niet meer. Dat vind ik verschrikkelijk, jong.”

Bio van René Verreth

Meer Over:

René Verreth