.
Rob Vanoudenhoven
dinsdag 2 april 2024

Rob Vanoudenhoven: “Ik probeer in alles de schoonheid te zien”

Hij is veel met kunst bezig

We kennen Rob Vanoudenhoven natuurlijk als presentator en televisiemaker, maar daarnaast is hij ook al vele jaren met kunst bezig. En daar had hij een goeie reden voor.

“Het waren de enige creatieve momenten waarop er geen 20 mensen me zeiden wat ik moest doen”, lacht hij in Dag Allemaal.

Het atelier van Rob is gelegen in de oude kantoren van de belastingen in Sint-Genesius Rode. Het gebouw stond al jaren leeg en werd later ter beschikking gesteld van enkele plaatselijke kunstenaars.

Rob heeft doorheen de jaren tientallen voorwerpen verzameld zoals oude magazines, kruisbeelden, pannen, fietszadels, enzovoort.

“In alles probeer ik de schoonheid te zien. Tegelijk is mijn werk een aanklacht tegen het consumentisme. Mijn boodschap is dat alles herbruikbaar is. Ik gebruik 'oude rommel' om nieuwe, mooie dingen te maken. Maar je moet het wel willen zien, natuurlijk. Mijn atelier is een verzameling van dingen die ik soms twintig jaar heb bijgehouden, waarvan sommige nog altijd niet af zijn. Ik zal in mijn leven wellicht niet alles gemaakt krijgen wat ik wil maken.”

Bio van Rob Van Oudenhoven

Meer Over:

Rob Van Oudenhoven