.
Roel Vanderstukken in Familie - aflevering 6829
woensdag 19 april 2023

Roel Vanderstukken: “Dan is de keuze rap gemaakt”

Hij heeft behoorlijk wat ambitie

Een contract van 2 jaar, dat kreeg Roel Vanderstukken bij de start van ‘Familie’ aangeboden. Ondertussen zijn we bijna elf jaar verder en kruipt Roel nog altijd dagelijks in de rol van Benny Coppens.

“Maar ik ben er nog altijd en met veel plezier. Ik heb gelukkig in het begin veel vrijheid gekregen om die figuur te kneden tot wij hij nu is. Ik zie die mens graag, en zolang ze verhalen schrijven waarin hij zichzelf kan zijn en zich niet moet verloochenen, ga ik dat blijven doen”, zegt Roel in Dag Allemaal.

Het werk op de arbeidsmarkt voor acteurs is schaars en ze zijn met velen. Roel droomt soms wel eens van iets meer, maar hij probeert zijn ambitie in te perken.

“Ik ben 46, misschien moet ik toch eens gaan kijken in Holland of Duitsland. Maar dat kost tijd en geld. En ik ben hier gelukkig. Dan is de keuze rap gemaakt om gewoon hier te blijven.”

6 jaar geleden werd Roel vervangen door Govert Deploige, nadat hij een operatie aan het hart moest ondergaan. Maar Roel kwam sneller dan verwacht terug. Het gemis naar zijn personage was te groot. “Ik heb toen geleerd om heel erg te relativeren. Je bekijkt alles wat scherper en met minder ballast, spelen is mijn grootste passie en ik grijp elke kans met beide handen.”