.
News Image

Roos Van Acker: “ik had een miskraam”

Roos Van Acker geeft de moed echter niet op. 


Roos Van Acker presenteerde vijf jaar lang Expeditie Robinson en nog steeds wordt zij vereenzelvigd met het avontuurlijke programma. Maar ondertussen is het alweer vijf jaar geleden dat Roos nog op televisie te zien was… Zien we haar ooit nog terug?



Roos Van Acker is ondertussen 42 jaar. Op televisie zien we haar momenteel niet meer aan het werk, maar op Studio Brussel horen we haar aangename stem met perfecte uitspraak nog steeds in het programma “De Tijdloze”. Privé gaat het Roos voor de wind ook al moest ze een miskraam verwerken. Het leven van Roos Van Acker speelt zich ver van de camera’s af. En in Story geeft Roos toe dat sindsdien haar persoonlijk leven zoveel rijker is geworden. Ze vond de liefde bij Tobias en dat is echt wel de man met wie Roos een gezin wil stichten. Alleen liep het toen fout. Een prille zwangerschap liep fout af. Roos Van Acker moest plotseling een miskraam verwerken. En dat was hard. Roos Van Acker leerde uit gesprekken met andere vrouwen dat een miskraam wel meer vrouwen treft. En daardoor kon ze beter omgaan met haar verlies. Alleen beseft ze dat op haar 42ste de biologische klok naarstig verder tikt…



Ondanks haar leeftijd sluit Roos Van Acker een zwangerschap nog niet uit, maar ze wil wel de natuur haar gang laten gaan. “We zullen wel zien,” klinkt het bij Roos, die de moed echter niet wil opgeven. “Het hoefde niet per se, maar ik was wel dolblij toen ik zwanger was,” aldus Roos Van Acker in Story. “Ik besef dat de tijd dringt, maar het is niet zo dwingend.” Maar Tobias is wel de ware voor Roos. Vroeger liepen haar relaties wel eens fout omdat ze haar werk op de eerste plaats stelde, maar die knop heeft ze omgedraaid toen haar vader overleed…



Roos Van Acker kwam ook tot het harde besef dat het in de televisiewereld niet uitmaakte of je een trouwe hond was. Toen VIER werd overgenomen door Woestijnvis verdween Roos plots van het scherm. “Dat was even slikken,” aldus Roos in Story. Toch koestert Roos Van Acker geen wrok. Nieuwe bazen, nieuwe wetten, weet ook Roos. Bovendien mocht ze wel nog stemmenwerk doen voor VIER. En professioneel vond ze al snel nieuwe uitdagingen. Naast haar werk voor Studio Brussel geeft Roos Van Acker nu ook les aan de Thomas More Hogeschool. En Roos vindt het belangrijk dat ze zich af en toe nog kan smijten op een nieuw project. “Ik blijf dromen,” klinkt het bij Roos.



Maar Roos beseft als geen ander dat ze ondertussen al 42 jaar is. En dat vindt ze een rare gewaarwording. “Ik voel me immers nog altijd achttien,” lacht Roos.