.
Saartje Vandendriessche
maandag 22 november 2021

Saartje Vandendriessche blikt terug op harde tijd in het bos

“ik worstelde met vreetbuien”

Sinds kort is Saartje Vandendriessche te zien in haar nieuwe programma ‘Saar in het bos’. Maar dat doet ze niet alleen. Mike De Roover, die bushrafter is en een specialist in survivaltechnieken staat haar daarin bij. Want alleen en zonder Mike had ze het niet gered met enkel een zeil en een zak rijst.

Die drie weken overleven in de natuur waren heel erg zwaar voor het duo. Mike verloor maar liefst 12 kilo en ook Saartje was 6 kilo kwijt. Dat resulteerde bij Saartje in enorme vreetbuien. “Ik heb echt serieuze vreetbuien gehad: pizza, spaghetti bolognese – ik eet eigenlijk geen vlees, maar ik schrokte echt alles binnen. Pas na drie dagen ben ik ermee gestopt”, lacht Saartje in De Morgen.

Vandendriessche is meer dan ooit beginnen beseffen dat het niet zo eenvoudig is om in een bos te kunnen overleven zonder de nodige survivaltechnieken. ““Ik heb vooral gemerkt hoe snel ik in dat bos op Mike begon te leunen, omdat ik echt geen notie had van survivaltechnieken: ‘Mike, hoe doe je dít? Mike hoe doe je dát?' Ik werd ineens afhankelijk van zijn kennis en hij deelde die met mij, maar slechts in stukken en brokken. Ik zou het liefst zeggen: ‘ Give it all! Nu, onmiddellijk!' Maar daar was geen tijd voor. Ik moest aldoor weer op nieuwe belangrijke informatie wachten. Dat was allemaal nieuw voor mij.”

Bio van Saartje Vandendriessche