.
Saartje Vandendriessche
zondag 30 juni 2024

Saartje Vandendriessche: “Hij stond tegen de vuilbakken te schuren” 

Er waren kinderen bij 

Het team van ‘FC De Kampioenen’ krijg je niet zomaar uit elkaar. Ze waren een plezante bende, maar ook eentje die heel erg op elkaar was ingespeeld.

Je hoort dan wel eens vaker dat gastacteurs moeilijk hun plekje vinden in zo’n groep, maar dat viel bij ‘FC De Kampioenen’ heel goed mee.

“Ik was jong en onzeker, maar ik werd net heel warm opgevangen. Ik merkte aan alles dat het een hechte familie was. Ze maakten bij wijze van spreken elkaars zinnen af”, zegt Saartje, gastactrice in de reeks, in Humo.

De acteurs hebben ook veel tijd samen doorgebracht op de bus wanneer ze Vlaanderen rondtrokken om hun nieuwste film te presenteren. Marijn was daar vaak de grote roerganger en of er kinderen in de zaal zaten of niet, daar hield hij geen rekening mee.

“Op een bepaald moment stond hij tegen een vuilnisbak te schuren. Wanneer het uit de hand dreigde te lopen, was An Swartenbroekx degene die zei: 'Mannekes, het was plezant, maar niet overdrijven, hè!' Wanneer Niels Destadsbader tijdens zo'n bustour in de zaal binnenkwam, barstte het applaus dubbel zo hard los. Maar niemand was jaloers. Zoals Danni Heylen zei: 'Wij gunden elkaar altijd het licht in de ogen.' Dat zág je.”