.
Sergio Herman
maandag 7 oktober 2024

Sergio Herman: “Ik moest er elke dag staan”

Van ’s morgens vroeg tot laat

Sergio Herman mag dan wel al vele jaren bezig zijn als kok en als schrijver van kookboeken, elke keer als hij een nieuw kookboek op de markt brengt, is het toch even afwachten wat mensen ervan gaan vinden.

In zijn nieuwe boek ‘Colorful Cooking’ heeft hij het over de druk die hij voelde om zijn drie Michelin sterren voor Oud-Sluis te behouden.

“Pas na Oud-Sluis ben ik de natuur gaan zien. Ik wist wel wanneer het lente was, maar de natuur zien ontpoppen tijdens het hardlopen in het Zwin, dat vond ik zo mooi. Ik heb dat vroeger nooit gezien”, begint hij in De Morgen.

Nadien opende hij ook restaurants als The Jane, Pure C, Le Pristine, Blueness en Frites Ateliers. En zo werd de druk alleen maar groter.

“Elke dag moest ik er staan, van vroeg tot laat. De druk die duikers voelen als ze te diep afdalen onder water - het kwam van alle kanten.”