.
Siegfried Bracke
maandag 20 juni 2022

Siegfried Bracke eerlijk: “Het gaat wel om ons belastinggeld”

Hij denkt er het zijne van

Toen bekend raakte hoeveel topnamen als Niels Destadsbader en Philippe Geubels bij VRT leken te verdienen, stond Vlaanderen eventjes op zijn kop. Want het was immers voor hun riante loon, dat er 200 medewerkers bij de VRT werden ontslaan.

Siegfried Bracke was jarenlang Wetstraatjournalist bij VRT tot hij besloot om zelf de politiek in te gaan. Daar verdiende hij net iets minder dan bij de VRT. Zo’n 5000 euro netto per maand. Zijn loon bij VRT lag op zich lager dan dat, maar werd aangevuld met een bedrijfswagen en andere voordelen.

Dat er schermgezichten zijn die nu heel erg veel verdienen, daar heeft Bracke niks op tegen. “Morele bezwaren heb ik niet, net zomin ben ik ertegen dat Kevin De Bruyne veel geld verdient. Maar in dit geval gaat het wel om belastinggeld. Akkoord dat men concurrentieel moet blijven om mee te kunnen, maar wil dat zeggen dat de openbare omroep meer moet geven dan de anderen”, vraagt hij zich af in Dag Allemaal.

Frederik Delaplace heeft het over marktcomforme bedragen. Maar dat is gemakkelijk gezegd. Bracke wil graag concrete cijfers zien om het te geloven. “Het heeft er nu alle schijn van dat de VRT iedereen overbiedt. Ik lees dat Niels Destadsbader meer geld wou van VTM. Toen hij dat niet kreeg, stapte hij over naar de VRT. Omdat die zijn eisen wel inwilligde? Dat kan toch niet?”

Bio van Siegfried Bracke

Meer Over:

Siegfried Bracke