.
Siegfried Bracke
vrijdag 24 juni 2022

Siegfried Bracke rechtuit: “Omdat ik er nu eenmaal veel over weet”

Hij houdt zich niet in

In 2010 verliet Siegfried Bracke de openbare omroep om in de politiek te stappen. Sindsdien laat hij geen kans onbenut om regelmatig zijn mening te geven over wat er daar soms allemaal aan de hand is. Net zoals nu met de vele besparingen.

“Het is inderdaad een feit dat ik onbeschroomd mijn mening geef over de publieke omroep. Omdat ik daar nu eenmaal veel over weet. Mag het? Men klopt zich op de borst voor een kritische berichtgeving”, begint Siegfried in Dag Allemaal.

Maar Siegfried blijft voorstander van de openbare omroep. Maar wel van een sterke openbare omroep. Bracke verwacht niet minder dan dat de openbare omroep het bijzonder goed doet, door al het belastinggeld dat ze krijgen.

Maar de voormalig Wetstraat-journalist is niet van iedereen fan die op de openbare omroep verschijnt. En zeker niet van Marc Van Ranst.

“Wat ik zeg over Van Ranst, zal je mij nooit over Steven Van Gucht horen zeggen. Omdat die die zich keurig aan zijn rol als wetenschapper houdt. Van Ranst daarentegen heeft verschillende petjes: viroloog, adviseur van de regering, onverkozen politicus, baas van een labo dat geld verdiende aan de crisis. Dat kan echt niet. Al vallen de bedreigingen aan zijn adres natuurlijk op geen enkele manier goed te praten.”

Bio van Siegfried Bracke

Meer Over:

Siegfried Bracke