.
Sien Eggers en Cath Luyten
vrijdag 12 juli 2024

Sien Eggers: “Duidelijk dat dat een façade was, toch?”

Ze was erg geliefd

Wie ‘Het Eiland’ gezien heeft, die heeft ook gezien he toxisch het er kan aan toe gaan op de werkvloer. Het personage Alain Vandam (Tom Van Dyck) wordt niet met open armen ontvangen, behalve door Linda Protut, gespeeld door Sieg Eggers.

Linda is wel lief voor Alain, maar dat hoort zo volgens Sien Eggers. Linda werkt voor HR en die moeten heel lief zijn tegen de werknemers.

“Ik hoorde weleens dat mevrouw Protut gezien werd als het te volgen voorbeeld: goed in haar werk, en even kordaat als aardig. Dat vond ik wel opmerkelijk: het was toch duidelijk dat dat maar de façade was? Lydia was gevoelig en onzeker, en ze had heel veel angsten. Dat speelde allemaal mee in haar bezorgdheid om Alain, geloof ik: ze zag dat hij óók een kwetsbaar vogeltje was”, zegt Sien in Humo.

De reeks toont ook vooral een groep mensen die niet voor elkaar hebben gekozen, maar die wel met elkaar moeten samenwerken. Iets wat heel relevant is in het dagelijkse leven.

“Ik denk echt dat dat niet simpel is, op nen bureau werken. Hoe die mensen met elkaar omgaan, wat ze zeggen, wat ze niet zeggen: dat is allemaal heel herkenbaar. Ik heb niets moeten spelen waarvan ik dacht: oei, wat is dit? Neen, ik kende het allemaal, simpelweg omdat het leek op hoe mensen ook in het echte leven tegen elkaar opbotsen.”

Bio van Sien Eggers en Tom Van Dyck