.
Stan Van Samang
woensdag 28 februari 2024

Stan Van Samang: “Ik staar me er niet blind op”

Hij ging niet op zoek naar de grootste hit

Volgens veel artiesten is een deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’ de sleutel tot succes. Wie deelneemt scoort sowieso een hit en zijn carrière komt weer van de grond. Maar daar gelooft deelnemer Stan Van Samang niet in.

“Was het maar zo. Bij 'Een ster' - waarbij het publiek op het einde luidkeels meezingt, iets wat pas op het laatst eraan werd toegevoegd - wisten we destijds wel dat het iets kon doen omdat het zo groots klinkt. Maar dat is geen vrijgeleide naar de top. Je kan succes niet voorspellen. Het is het publiek dat een hit maakt, niet de artiest”, zegt Stan in Gazet van Antwerpen.

Dit seizoen krijgt Stan de kans om covers te maken van nummers van artiesten als Clouseau, K3, Regi, Suzan en Freek, Laura Tesoro, Jasper Steverlinck, Johannes Genard en Tourist LeMC.

“Ik staarde me daar niet blind op. Ik zoek niet naar de grootste hits die iedereen al kent. Ik zoek vooral naar een gevoel: ' wat doet een lied met mij, waarom en wat kan ik ­ermee?”

Meest recente foto’s van Stan Van Samang, Liefde Voor Muziek, Clouseau, K3, Regi, Laura Tesoro, Jasper Steverlinck, Johannes Genard en Tourist LeMC: