.
Stan Van Samang
maandag 2 september 2019

Stan Van Samang laat mensen de song van hun leven opnemen

Stan Van Samang opent de deuren van Studio Stan.

Sommige persoonlijke verhalen zijn zo sterk, dat ze een eigen plaat verdienen. Met die gedachte host Stan Van Samang vanaf dinsdag 3 september zijn eerste eigen programma bij VTM. In Studio Stan krijgen gewone mensen een unieke kans om dé muzikale herinnering uit hun leven, voor zichzelf of voor anderen, te vereeuwigen op vinyl. Stuk voor stuk brengen ze een bijzonder verhaal mee naar de professionele opnamestudio middenin de Ardense bossen, waar ze de plaat van hun leven mogen opnemen.

In de indrukwekkende Daft Studio’s in Malmedy schakelt Stan topproducers zoals Kris Wauters, Jeroen Swinnen of Steve Willaert in om van die ene song een speciale cover te maken. Even uniek als de uitvoerder. Tijdens dat creatieve proces komt hij ook meer te weten over het bijzondere verhaal dat de kandidaten te vertellen hebben en waarom die ene song zo veel voor hen betekent. Stan legt zijn gasten in de watten en begeleidt hen mee tot het gedroomde resultaat: een unieke, professioneel afgewerkte vinylplaat mét persoonlijke platenhoes.

Stan van Samang: “Studio Stan is ontzettend eenvoudig en precies daarom zo geniaal. Ik mag mensen ontvangen die een geweldige boodschap of verhaal hebben, en daar een liedje bij willen opnemen. Geholpen door topproducers en -muzikanten zoals Kris Wauters, Jeroen Swinnen en Steve Willaert. Muziek gaat altijd over emoties. Soms heel klein, soms heel groot. Altijd zuiver en oprecht. Ik dien graag als luisterend oor voor wat al die mensen te vertellen hebben. Nooit eerder werd in zo instant gecharmeerd door een programma als dit.”

In de eerste aflevering van Studio Stan maakt Stan kennis met Heleen en haar tweelingbroer Maarten (20) uit Hoboken. Heleen houdt enorm van zingen en heeft een speciale band met het nummer Dancing On My Own van Robyn. Ze zong het vroeger samen met haar broer, maar die is enkele jaren geleden gestopt met zingen. Daar heeft hij een goede reden voor. Stan polst naar het verrassende verhaal van de tweeling en schakelt producer Jeroen Swinnen in om Heleens favoriete song vast te leggen op plaat.

Ook de 11-jarige Laïs, Fran en Roos uit Dendermonde wandelen de opnamestudio van binnen. Giechelend en met de nodige zenuwen. De meisjes zitten al sinds de lagere school bij elkaar in de klas en zijn de beste vriendinnen. Maar nu Laïs naar een andere middelbare school trekt, scheiden hun wegen. Om hun vriendschap te vereeuwigen zingen ze met de hulp van Kris Wauters De Vriendschapsband van X!NK in.

De 54-jarige Carine uit Evergem gaat door het leven als ‘de zingende buschauffeur’. Zingen doet ze uit volle borst én in het Gents. De video’s van haar zangstondes post ze graag op haar Facebookpagina. Carine wil zo graag komaf maken met de verzuring op haar bus. “Ik zeg wel 400 keer per dag ‘goeiedag’, maar krijg er zelden één terug”, klinkt het. Met haar eigen versie van This Is My Life van Shirley Bassey maakt ze duidelijk dat je maar beter met een positieve ingesteldheid door het leven kan gaan. Producer Steve Willaert helpt haar om die boodschap vast te leggen op plaat. Samen met Stan heeft hij een verrassing geregeld die Carine helemaal van haar melk brengt…

Studio Stan, vanaf dinsdag 3 september elke dinsdag om 20.35 op VTM.

Bio van Stan Van Samang, X!nk, Shirley Bassey en Steve Willaert