.
Stan Van Samang
maandag 8 april 2024

Stan Van Samang: “Opvoeden gebeurt niet vanzelf”

Het is soms moeilijk

Als je vader of moeder wordt, hoor je van veel mensen dat het hen wel wat veranderd heeft. Dat is bij Stan Van Samang niet anders. Hij is veel voorzichtiger dan vroeger en is ook veel emotioneler.

“Opvoeden gebeurt niet vanzelf, je moet moeite doen. Een ouder is een soort sherpa. Het is je plicht om met je kinderen mee te stappen naar de top. Je kan niet beneden in het basiskamp blijven en vragen: 'Is alles oké daar?' En tijdens die tocht hoef ik niet alles te dragen, want Lenny en Stella moeten zelf hun rugzak vullen. Maar ik ben er wel als hij te zwaar wordt”, zegt Stan in Primo.

Net zoals veel vaders is Stan ook heel bezorgd geworden sinds de komst van zijn kinderen. Dat gebeurde vanaf het moment dat zoon Lenny werd geboren.

“Het moment dat Lenny het levenslicht zag, voelde ik dat meteen. 'Hallo verantwoordelijkheid, vaarwel onbezorgdheid.' Een heel schoon gevoel, maar het zorgde meteen ook voor veel druk op mijn schouders. En dat heb ik nog. Af en toe zou ik de dingen wat meer moeten loslaten.”