.
News Image

Stijn Meuris: Tekst & Uitleg

Een onthullende blik in het hoofd van Stijn Meuris...

Van Noordkaap over Monza tot Meuris: 25 jaar al verrijkt Stijn Meuris de Nederlandstalige belpop met zijn songteksten. Ze zijn allemaal verzameld in dit boek, compleet met openhartige, humoristische en vaak emotionele notities van de zanger.

Stijn Meuris schreef een indrukwekkend oeuvre aan Nederlandstalige nummers bijeen. Songs als Satelliet S.U.Z.Y., Ik hou van u en Van god los staan in het collectieve geheugen gegrift, maar: wat inspireerde de zanger ze te schrijven? En wat betekenen ze precies? Gaat Panamarenko wel over de gelijknamige kunstenaar? Wat heeft Stijn Meuris precies met het woord 'gigant'? En wat met die nachtelijke ritten door Veerle?

Stijn Meuris. Tekst & uitleg gunt een blik in de interne gaarkeuken van de singer/songwriter en is een onmisbaar naslagwerk voor de fans. Maar het is ook een grafisch hebbeding, met een verrassende selectie foto’s van Jimmy Kets en een eigenzinnige typografie van vormgever Herman Houbrechts.

Stijn Meuris is zanger, frontman, regisseur, publicist, man-met-een-mening. Met Noordkaap won hij een kwarteeuw geleden Humo's Rock Rally. De rest is (belpop)geschiedenis.

“Eén ding valt me ook op, soms tot scha en schande: al die 122 teksten zijn oprecht en goudeerlijk. Geen blad voor de mond, ook niet wanneer er sprake is van zelfkritiek en zelfrelativering.” – Stijn Meuris

Bio van Stijn Meuris

Meer Over:

Stijn Meuris