.
News Image

Studio 100 verrast jarige Jo De Meyere

Cast 40-45 verrast Jo De Meyere op vooravond van zijn verjaardag.


Hij debuteerde in 1967 bij ‘Midas’, zou twee jaar later Herman Coene in ‘Wij, Heren Van Zichem’ spelen, mocht de rol van Mentie in ‘De Paradijsvogels’ en zou in 1978 als Kapelaan Eric Odekerke in ‘Dagboek van een herdershond’ wereldberoemd in Vlaanderen en Nederland worden. En dan moeten we nog eens 40 jaar overlopen Flikken, Het Pleintje, Hard Labeur, Heterdaad, Alfa Papa Tango, Stille Waters, Witse, De Bossen van Vlaanderen, elke reeks stond er mede dankzij Jo De Meyere. De carrière van acteur Jo De Meyere is er één om U tegen te zeggen. De acteur is vandaag jarig en blaast 80 kaarsjes uit. Waar hij dat zal doen is één groot geheim. “Vandaag ben ik een dag weg van de wereld en ben ik voor niemand bereikbaar”, reageerde hij woensdagavond in een gesprek met de Showbizz-Site. Jo De Meyere werd woensdag in zijn thuisbasis in een oud VW-busje door Maaike Cafmeyer en James Cooke afgehaald om hem naar Puurs te brengen waar hij anderhalf uur later zou optreden in 40-45. Jo voelde nattigheid want het was niet logisch dat hij in een busje werd opgehaald en zeker niet door Maaike Cafmeyer en James Cooke. Met Maaike speelde hij in 14-18 van Studio 100, met James staat hij de volgende weken en maanden nog op het podium van 40-45.



Jo moest de tranen verbijten toen hij merkte dat hij in Puurs werd opgewacht door een fanfare en door cast én crew van 40-45. Meer dan 100 mensen hadden een erehaag voor hem gevormd. Tachtig worden doe je maar één keer en als je dan ook nog eens in een grote spektakel-musical speelt, dat wou Studio 100 niet zomaar laten passeren. “Ik ben gepakt, er is wellicht niet één acteur die zoiets heeft mogen meemaken”, snikte Jo De Meyere. De acteur was aangedaan door de verrassing en dan moest de drank en de megagrote feesttaart nog volgen. Normaal krijgt de crew van 40-45 op woensdag een broodje aangeboden voor aanvang van het grote spektakel maar dat broodje was vervangen door paling in het groen, het lievelingsgerecht van Jo De Meyere. Terwijl zijn eten koud aan het worden is, geeft Jo enkele interviews. Zo professioneel is de acteur wel. Kranten hebben een deadline en even is dat lievelingsgerecht iets minder belangrijk.

Tachtig jaar worden, het doet iets met een mens. Jo is blij dat hij dat mag meemaken want heel wat van zijn vrienden liggen al een tijdje onder de graszoden, zo ook zijn vrouw die jaren geleden overleed. Anderzijds beseft Jo dat dit voor hem weer een stapje dichter bij het einde is. “De jeugd die hier staat heeft nog een heel lange toekomst, ik heb enkel nog mijn verleden en dat klein stukje toekomst dat mij nog rest”, reageert de acteur emotioneel. “Het is op mijn stem geslagen, ik hoop dat ik vanavond een goede voorstelling kan spelen”, gaat Jo verder. En of het een goede voorstelling werd. Jo pepte zich voor aanvang op voor wat zijn laatste avond als 79-jarige zou worden. Bij Studio 100 hopen ze dat Jo een meer dan geslaagde 80ste verjaardag mag vieren en dat hij alle resterende voorstellingen van 40-45 waarin hij voorkomt (en dat zijn er nog héél wat) nog kan spelen. In een goede gezondheid en een prima conditie. En daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Jo, geniet van jouw 80ste verjaardag!


Bio van Jo De Meyere

Meer Over:

Jo De Meyere