.
News Image

The Dinky Toys met gehoorschade

Ondanks gehoorschade toch weer samen op podium.

 


25 jaar na “My Day Will Come” komen de zangers van de groep, namelijk Vincent Goeminne en Coco Jr. nog een keertje samen. De vraag werd al meer dan eens gesteld. Nu vonden ze het moment juist gekozen voor “Het Grootste Café”. In 1995 is Coco uit de band gestapt omdat ze muzikaal niet meer op dezelfde golflengte zaten. Coco zegt aan Primo dat hij werd geboren als Marc Diericx, maar dat zijn bijnaam Coco werd toen hij 12 jaar was. Op een gegeven moment moest hij zijn liedjes aangeven aan Sabam en werd het Kid Coco. Later werd het dan Coco Jr. Ze waren bekend door hun kleurrijke outfits, die werden ontworpen door Walter Van Beirendonck. Voor Tien om te Zien was de bandana van Coco eveneens legendarisch.

Coco Jr. liep Tinnitus op tijdens een optreden. Vincent Goeminne daarentegen heeft voor 75 procent gehoorschade opgelopen aan zijn linkerkant. Vroeger werd er dan ook heel luid gerepeteerd volgens Vincent. Tegenwoordig beschermt men zichzelf met professionele oordopjes.

“Het Grootste Café” is er op zaterdag 30 april in de Ethias Arena te Hasselt met nog een aantal bekende personen. Meer info en tickets via hetgrootstecafe.be.


Bio van The Dinky Toys, Vincent Goeminne en Coco Jr.