.
News Image

Tom Van Dyck: “opeens werd het zwart voor mijn ogen”

Tom Van Dyck openhartig over zijn crash…


Tom Van Dyck kwam bijna een jaar geleden de man met de hamer tegen. Net voor de première van zijn nieuwe voorstelling ‘Het Beest In U’ ging het licht uit. “Hij is gecrasht, zijn lichaam is op,” werd er toen meegedeeld. Van Dyck weet nu wat er is misgelopen…



“Bij het maken van die monoloog begon ik iedereen van me weg te duwen. Ik begon te hyperfocussen. Ik heb hele bibliotheken gelezen over de natuur, ik groef me in. Zo kwam ik op den duur bijna helemaal alleen te staan. Dat wilde ik ook: ik wílde het allemaal alleen doen.” Maar dat bleek de foute aanpak. Zijn vrouw zag het onheil aankomen.



“Mijn vrouw heeft heel vaak met tranen in de ogen in m’n werkkamer gestaan: ‘Tom, stop nu! Het is niet meer normaal.’ Maar ik kon niet. Ik blééf doorgaan,” klinkt het bij Tom Van Dyck in Humo. En toen, bij die eerste tryout liep het fout. “Opeens werd het zwart voor mijn ogen.”



Tom Van Dyck excuseerde zich bij het publiek, trok naar zijn kleedkamer, en toen kwamen de tranen. “Ik heb in mijn kleedkamer een paar dingen kapot geklopt en ben beginnen janken, janken, janken,” onthult Van Dyck.



Ondertussen gaat het weer wat beter met Tom Van Dyck. Uiteindelijk was het de onverwachte dood van zijn goede vriend, radiomaker Christophe Lambrecht die hem toestond alles wat meer te gaan relativeren.