.
Tom Waes
vrijdag 24 maart 2023

Tom Waes: “Dan hadden we nog meer subsidies nodig” 

Er zaten kleine foutjes in het programma 

Of Tom Waes nu veel of weinig kritiek krijgt over zijn programma’s, het maakt hem allemaal niet veel uit. Hij probeert zich niet te veel van alle heisa aan te trekken. Ook niet wanneer er kritiek komt over ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ dat te weinig aandacht had voor kunst, literatuur, de verwezenlijkingen van vrouwen, etc…

“Mochten mensen zeggen dat ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’ vol fouten zat, dat het slecht gemaakt was… dat zou ik erg gevonden hebben. Maar zulke dingen hoor ik niet. Het gaat enkel om de gemaakte keuzes”, zegt Tom in Dag Allemaal.

Tom en zijn team wilden gewoon zo goed mogelijk het verhaal van Vlaanderen vertellen, zonder al te veel details. Daar had de ploeg de tijd niet voor.

“Het was niet de bedoeling om een Canvas-programma te maken, maar een reeks voor een breed publiek, waarmee we dan een aanzet geven voor mensen die honger hebben naar meer.”

Tom laat zich niet kraken door de vele kritiek die hij krijgt op zijn programma’s. Alleen wanneer die terecht is, laat het hem niet onberoerd. “Zo was er iemand die me liet weten dat we in de aflevering over de Beeldenstorm een aantal plaasteren beelden lieten kapot gooien, terwijl plaaster toen niet bestond. Maar ja, we konden moeilijk vijf houten beelden laten maken, dan hadden we nog meer subsidies nodig gehad.”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Tom Waes