.
News Image

Toni Coppers ereburger van Sint-Truiden

En daar is de auteur terecht trots op.


In de Academiezaal van Sint-Truiden kreeg Toni Coppers afgelopen zondag 25 maart het ereburgerschap uitgereikt wegens zijn grote verdienste als misdaadauteur. Eerder al, in 2017, werd de vernieuwde stedelijke bibliotheek van Sint-Truiden naar hem vernoemd.

“Toni Coppers heeft de misdaadliteratuur zonder twijfel een kwaliteitslabel gegeven. Zijn boeken zijn geliefd bij velen en het stadsbestuur is trots dat ze hem deze uitzonderlijke blijk van erkenning kan geven”, aldus de mededeling. Vorige ereburgers waren o.m. regisseur Michael Roskam en astronaut Frank De Winne.



In 2018 vieren we samen met Toni Coppers het tienjarige jubileum van de populaire thrillerreeks rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Tien jaar geleden introduceerde Coppers zijn hoofdpersonage in Niets is ooit, het eerste boek in de reeks, dat al direct genomineerd werd voor de Hercule Poirotprijs. Tal van nominaties, verschillende onderscheidingen en een televisiereeks later, is Coppers aan zijn veertiende Liese Meerhout-thriller toe en heeft hij een grote schare fans. Zijn volgende thriller, De jongen in het graf, verschijnt naar aanleiding van het jubileumjaar in een gloednieuwe vormgeving en ligt vanaf 12 mei in de winkel.


Bio van Toni Coppers

Meer Over:

Toni Coppers