.
News Image

Triggerfinger covert J'aime La Vie van Sandra Kim

Maar 't is een totaal andere versie geworden.


Triggerfinger – bestaande uit zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens – zette niet enkel mee de schouders onder de soundtrack, ze zorgden eveneens voor een wel heel bijzondere cover van “J’Aime La Vie” en doen ook een cameo-appearance tijdens de finale van de film.



“De drie Triggerfingers samen muzikaal zien knutselen met ons nationaal erfgoed was ongelooflijk plezant.” zegt Nic Balthazar. “Het resultaat is een machtig antwoord op de uitdaging en een cover waar zelfs Sandra Kim van zal achterover vallen.”



De muziek van Everybody Happy werd maanden geleden opgenomen in een studio in Nederland. Henny Vrienten (voormalig zanger van de Nederlandse supergroep Doe Maar) schreef de muziek voor de film. Vrienten is niet enkel het grootse Nederlandse popidool aller tijden maar hij schreef ook de muziek voor talloze musicals, films en series, waaronder Ciske de Rat, Kongo en Nic Balthazars tweede film Tot Altijd.



Het was voor Balthazar al snel een soort droom om Henny opnieuw de score te laten schrijven en ze dan rock en roll gewijs samen te gaan opnemen met een van Nics lievelingsgroepen, Triggerfinger.



“Dit is voor mij helemaal een droom die uitkomt., zegt Balthazar die deze historische samenkomst filmde. Vier helden van mij die met een oog op mijn film op de voorgrond samen heerlijk potige muziek staan te maken, was voor mij toch een totale kick.



Ook Henny Vrienten was meteen enthousiast. Volgens mij kan Triggerfinger elk liedje coveren, het méér de moeite waard maken, én Triggerfinger blijven. Ik ben een fan voor het leven van deze mannen.”



De week opnames in een studio nabij Amsterdam waren volgens zanger Ruben Block dan ook “degoutant plezant”.



Na de Europese première op het Filmfestival van Oostende op 9 september, brengt filmdistributeur KFD Everybody Happy op 28 september in de Belgische bioscopen.