.
Twee zomers
woensdag 9 maart 2022

Twee Zomers maakt de tongen los: “Ik vind dat totaal naast de kwestie”

Ann Miller reageert op de reacties

Dat de verhaallijn van ‘Twee Zomers’ zoveel ging losmaken in Vlaanderen, dat had niemand echt zien aankomen. Ook de vrouwelijke actrices in de reeks niet. Zij hadden tal van andere reacties verwacht, maar niet de negatieve die ze hier en daar moesten lezen.

“Ik had verwacht dat er stemmen zouden zijn die zeiden: ‘Is dat nu nodig om dertig jaar na die verkrachting nog zo’n ingewikkelde wraakactie op te zetten? Zou je er na zoveel tijd niet beter over zwijgen? En dat anderen zouden vinden: ‘Ze hadden dat al veel eerder aan de kaak moeten stellen!’ Dat de focus zou liggen op de veroordeling van de verkrachting, dat zag ik niet aankomen”, vertelt actrice An Miller in Humo.

Voor An zijn alle reacties die daarover gaan vooral naast de kwestie. “Als ze aan mij vragen om een alcoholiste te spelen, die haar kinderen slaat, maar ergens toch ook sympathiek is, denk ik meteen: interessant, die gelaagdheid. Ik vind dat het mijn job is om alles wat er gebeurt in de maatschappij, in welke geleding dan ook, te onderzoeken en te tonen: kijk, dit bestaat ook. Niet om daarmee begrip te vragen.”