.
Ruth Becquart
zaterdag 12 maart 2022

Generatieverschil opvallend sterk aanwezig in ‘Twee Zomers’

Het viel ook de acteurs op

Elke zondagavond zitten we op het puntje van onze stoel voor een nieuwe aflevering van ‘Twee Zomers’. De reeks is bijna aan zijn laatste aflevering toe en kon de afgelopen weken al op heel wat commentaar rekenen. Veel mensen vonden het verschrikkelijk om zien hoe één van de personages werd verkracht en hoe daarvoor nu op wraak werd gezind. De vrouwelijke actrices uit de reeks: Ann Miller, Ruth Becquart en Inge Paulussen begrepen de hele heisa niet goed.

“Ik herinner mij dat Tom tijdens de eerste lezing al zei: ‘Het is frappant hoe de reactie van de jonge cast verschilt van die van jullie.’ Zij waren ook heel gefocust op het aankaarten van die verkrachting, terwijl wij dachten: ze zetten nu wel een heel grote onderneming in gang voor iets waar iedereen toch al min of meer voorbij is geleefd”, reageert Inge Paulussen in Humo.

Voor collega Ruth Becquart is het de normaalste zaak van de wereld. “Iedere generatie zet zich toch af tegen iets? Jongeren reageren nu op een geschiedenis waarin mannen het voor het zeggen hebben gehad. Dat ze nogal hevig doen, hoort bij jong-zijn. Op toneelscholen wordt er nu ook heel hard nagedacht over: mogen blanken nog een rol van gekleurde mensen spelen? Willen we als vrouw nog stukken van mannelijke acteurs spelen?” Dat leeft allemaal heel hard bij hen. En ik vind het er soms over.”