.
Urbanus
zondag 23 oktober 2022

Urbanus maakt een nieuwe plaat

En die verschijnt binnenkort

50 jaar op de planken, dat kon Urbanus niet ongemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor die gelegenheid heeft Urbanus nog eens een plaats gemaakt en die verschijnt binnenkort.

Het album zal de titel ‘In roer en rep’ krijgen en wordt voorgesteld in café ‘The Joker’, waar geregeld comedians eens het podium betreden.

Hij stelt die avond zijn album voor in gezelschap van Dirk Jans van De Mens, Jan Van Eyken van De Kreuners en Manu Huylebroeck die onder andere meespeelt in de band van Mathias Vergels.

“Ik heb die mannen leren kennen via mijn dochter Liesa. Liesa en mijn jongste dochter Marieke zingen trouwens ook mee op de plaat. Zij hebben voor verschillende liedjes de backing vocals ingezongen. Dat is best ontroerend om als vader zoiets met je kinderen te delen.”

Maar Liesa heeft een nog groter aandeel gekregen op de plaat want zo heeft ze ook de hoes van de cd ontworpen. “Ik tekende negen schetsen die allemaal verwijzen naar één liedje en Liesa kleurde ze in en maakte er een mooi totaalontwerp van.”

Bio van Urbanus, De Mens, De Kreuners, Jan Van Eyken en Mathias Vergels