.
News Image

Viktor Verhulst: “ik wil snel kinderen”

Maar met wie dan?


Viktor Verhulst verkoos lang om in de luwte te blijven, maar tegenwoordig lijkt hij de schijnwerpers alsmaar vaker op te zoeken. Na een geslaagde deelname aan De Slimste Mens spreekt hij in Humo ook openlijk over zijn kinderwens. En die kinderen mogen er snel komen. Maar met wie?

Viktor Verhulst heeft zijn vader altijd moeten delen met Samson, maar dat heeft hij altijd geweldig gevonden. Zelfs nu nog. Net als zijn vader houdt Viktor van nostalgie en soms zet hij in het weekend gewoon nog eens een aflevering van Samson op. Toch verzette Viktor zich ook tegen diezelfde vader. Viktor Verhulst verkoos lange tijd de rust van de anonimiteit. Waar zijn zus al snel een publieke carrière opzocht als actrice in Ghost Rockers, draaide Viktor de spotlights liever weg van zich. Maar uiteindelijk bleek dat als “zoon van…” en “lief van…” niet mogelijk. En het bleek allemaal minder erg dan gevreesd…

Viktor Verhulst geeft toe dat hij tot drie jaar geleden zoekende was. Eigenlijk begon het grondig fout te lopen in het vijfde middelbaar. Viktor was nooit een goede student maar sloeg er zich altijd wel door. Tot hij het vijfde middelbaar moest overdoen. “Ik werd volkomen apathisch, en deed in de klas zelfs de moeite niet meer iets te noteren,” aldus Viktor Verhulst in Humo. Met veel moeite haalde Viktor zijn diploma middelbaar onderwijs maar tijdens zijn hogere studies handelswetenschappen verging het hem niet beter. Tot hij ineens een knop omdraaide.

Drie jaar geleden kwam er plotseling beterschap: “Eindelijk durfde ik mezelf de gedachte toestaan dat mijn geluk wel eens in de media kon liggen.” Jarenlang wist Viktor niet wat hij wilde aanvangen met zijn leven, maar sowieso was een carrière in de media géén optie. “Een onbewust verzet,” blikt Viktor nu terug op die periode. “Het verlangen om uitdrukkelijk níet in de voetsporen van mijn vader te treden.” Misschien ook ingegeven door angst? Het zijn immers grote voetsporen. Maar plots kwam daar die klik.

Viktor werkte op de klachtendienst van Plopsaland en verkocht merchandise tijdens de Studio 100-shows en daar werd hij plotseling gefascineerd door hoe die shows in elkaar zitten. Het voedde zijn creativiteit. En zo kreeg zijn vader alsnog gelijk. Gert Verhulst gaf altijd veel vertrouwen aan Viktor, ook in moeilijkere periodes. In de wetenschap dat “hij wel op z’n pootjes zou terechtkomen”. Als geen ander weet Gert Verhulst dat je in het leven soms geduld moet uitoefenen. Hij heeft zichzelf ook een weg naar boven moeten graven…

Viktor Verhulst zag echter ook hoe zijn ouders scheidden toen hij negen jaar was en ook dat liet een grote indruk op hem na. In die mate dat hij niet echt meer gelooft in eeuwige liefde. Verbitterd zou hij het zelf niet noemen, maar wel nuchter. “Ik geloof in de liefde, maar niet in de eeuwige liefde. En ik geloof in dromen, maar niet in onbereikbare dromen,” aldus Viktor Verhulst. Viktor Verhulst is ondertussen 24 en daar staat hij soms wel eens bij stil.

Viktor werd geboren toen zijn ouders 26 waren. En ook Viktor zelf wil graag kinderen, “en liefst niet te laat”. Viktor ervaarde immers zelf hoe fijn het is jonge, vitale ouders te hebben. “Maar betekent dat dan dat ik er nu al aan moet beginnen?” vraagt Viktor zich openlijk af in Humo. Viktor Verhulst wil immers uit elk stukje van zijn leven het beste maken, dat is immers iets dat alle mensen die Viktor bewondert met elkaar gemeen hebben: “dat ze uit alles het beste weten te halen”.