.
Maarten Bosmans met dochter Amélie
dinsdag 2 januari 2024

Vrouw van Maarten Bosmans: “Hij klaagde al een tijdje over pijn”

Maar wat was er aan de hand?

2023 is geen topjaar geweest voor Maarten Bosmans. Hij kende veel miserie met zijn voet en zijn halve voet moest zelfs geamputeerd worden. De problemen bezorgden de acteur en zijn vrouw veel slapeloze nachten en vooral veel periodes zonder elkaar.

“Wij hebben lang niet geweten wat er aan de hand was. Maarten klaagde al een tijdje over pijn aan zijn teen, en ik heb hem uiteindelijk naar de dokter gestuurd. Toen bleek dat hij zijn teen kon verliezen, en later zijn halve voet, was dat een hele schok”, blikt Maartens vrouw terug in Dag Allemaal.

Zuzana en de kinderen wonen in Tsjechië, dus toen Maarten werd overgebracht naar België, bleven zij achter in Tsjechië.

“Dat was heel moeilijk, vooral omdat we op dat moment nog altijd niet wisten wat er aan de hand was. En in Praag kon ik elke dag samen met de kinderen bij hem op bezoek. Ik kan ook geen slecht woord over dat ziekenhuis zeggen, maar voor Maarten was het niet gemakkelijk. Hij verstaat niet zo goed Tsjechisch, en de verpleging sprak weinig Engels. Toen hebben we besloten dat het beter was om hem naar België over te brengen. Ik ben hem dan zo snel als mogelijk achterna gereisd. Voor de operaties - drie in totaal - ben ik iedere keer over en weer gevlogen.”

De vrouw van Maarten wilde het liefst de hele tijd bij haar man blijven, maar dat was natuurlijk te moeilijk met de kinderen. “Wat moesten zij hier immers doen? De hele dag wachten tot ze hun papa konden zien en dan naast mijn bed op een stoel komen zitten? Ik wilde dat ze van de zomer konden genieten. In Tsjechië hebben wij een klein zwembad in onze tuin, en ik zag liever foto's van mijn kinderen die aan het ravotten waren in het water.”

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans