.
Iedereen K3
donderdag 16 juni 2016

Wat verdient K3 per optreden?

Op één weekend al meer dan 400.000 views.

De zomer van 2016 zal de zomer van K3 worden. Het is jaren geleden dat K3 nog eens gewone optredens deed. Karen, Kristel en Josje hebben het als trio zelfs nooit gedaan. Gewoon gaan optreden in een tent op de boerenbuiten? No way! Het was jarenlang Studio 100 die alle optredens/concerten organiseerde en het was quasi onbespreekbaar en zelfs onbetaalbaar om K3 naar een plaatselijke braderij of festival te krijgen. Vorig jaar stond K3 onder andere nog op Suikerrock in Tienen en op Marktrock in Leuven. En dit jaar? Wel, dit jaar is de nieuwe K3 echt overal te vinden.

Van het verre Limburg tot aan de kust, iedereen maakt zich klaar om dit jaar Klaasje, Hanne en Marthe te verwelkomen. Vanwaar de ommezwaai? Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn moeten nog heel wat leren en dus ook nog heel wat podiumervaring opdoen. En hoe kan je dat beter dan zoveel mogelijk optreden? En dus heeft K3 heel wat optredens in de agenda staan voor deze zomer. Echt overal zullen ze K3 met open armen ontvangen. De organisatoren in Vlaanderen en Nederland hebben wel flink moeten betalen om K3 op hun evenement te krijgen. Durf jij te gokken wat Studio 100 vraagt voor een optreden van de nieuwe K3?

Per optreden van Hanne, Klaasje en Marthe vraagt Studio 100 maar liefst 13.000 euro. Natuurlijk is dat geld niet voor Hanne, Klaasje en Marthe bestemd. Uiteraard krijgen zij van Studio 100 een mooie vergoeding voor hun prestatie maar van die 13.000 euro gaat een deel naar het boekingskantoor, Studio 100, de begeleider van K3, enzovoorts. Maar K3 is die 13.000 euro écht wel waard. Organisatoren staan dan ook te springen om de nieuwe K3 naar hun evenement te krijgen. En toch kijkt Studio 100 erop toe dat er geen overkill is. Zo staan er voor de maanden juli en augustus in totaal 26 optredens in de agenda van de nieuwe K3.

Slechts op één dag - zondag 28 augustus 2016 - staan er 3 optredens op één dag in de agenda van Hanne, Klaasje en Marthe. OP die dag staan ze 's morgens om 11 uur op het podium van Maanrock in Mechelen. Om 15.45 uur maken ze de tent van Boerenrock in Kortenaken onveilig en om 18.30 uur sluit K3 de zomervakantie af op het Marktplein van Lommel. En dat K3 populair is, dat merken de organisatoren die K3 op de affiche van hun evenement hebben staan. Bij alle organisatoren waar er tickets in voorverkoop verkocht worden, horen we dezelfde commentaren.

De ticketverkoop gaat bijzonder vlot. We hebben nog nooit zoveel tickets in voorverkoop verkocht als dit jaar. We hebben zelfs een grotere tent besteld omdat we nog meer mensen een plezier willen doen om met hun kinderen naar K3 te komen. Maar er is ook een keerzijde aan het succes van het evenement. Doordat K3 duizenden mensen lokt, moeten de evenementen ook meer veiligheidsmaatregelen nemen. Zo vertelde een organisator ons woensdag nog dat er voor zijn evenement maar liefst 14 securitymensen moeten ingeschakeld worden van de overheid. Door de dreiging van aanslagen wil de overheid geen risico nemen en moeten evenementen professionele bedrijven inschakelen.

Organisatoren moeten dus extra kosten maken om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Geen enkele burgemeester wil het risico lopen dat er in zijn stad of gemeente een terreuraanslag zou gebeuren. Slachtoffer van deze maatregelen zijn de organisatoren die het kostenplaatje van hun evenement met enkele duizenden euro's zien toenemen. Maar de meeste organisatoren nemen die extra kost er met de glimlach bij. De reden? K3 zorgt voor een zelden geziene volkstoeloop. Neem nu de Oogstfeesten in Aalter. Geloof ons, daar zijn ze één en ander gewoon. Frans Bauer zorgde er ruim tien jaar geleden al voor dat organisator André Wyckstandt de capiciteit van de tent moest verdubbelen.

Er zijn dan ook nog eens verschillende evenementen waar de mensen geen inkom moeten betalen om K3 aan het werk te zien. In Middelkerke laten ze K3 op 24 juli komen. Samen met Boombox en de Ketnetband staan Hanne, Klaasje en Marthe die zondagnamiddag voor wellicht 3.000 mensen liedjes te zingen. Tenminste, dat is momenteel het aantal mensen dat ze in Middelkerke verwachten. Maar ze houden daar ondertussen al rekening met het feit dat er dan 10.000 zouden kunnen worden. Ook het evenement in Middelkerke is gratis toegankelijk . Het is duidelijk: K3 doet de mensen weer buiten komen. 't Wordt een leuke zomer met K3, zoveel is zeker.