.
Wim Soutaer
donderdag 23 juni 2022

Wim Soutaer in zak en as: “Ik wil mijn gitaar terug”

De instrumenten werden gestolen

Pech voor Wim Soutaer, Charles Van Domburg en Vincent Goeminne alias de Soulbrothers, want hun instrumenten zijn gestolen. Zomaar gestolen uit de bestelwagen van de roadie van de groep. En daar is zanger Wim Soutaer het hart van in.

“Voor één keer had hij die na een optreden niet meteen in de hangar gezet omdat hij te moe was. Toen hij ’s morgens wilde vertrekken, was de bestelwagen opengebroken en leeggeroofd. Die instrumenten samen waren goed voor zo’n 25.000 euro”, zucht Wim in Dag Allemaal.

Via sociale media deed Soutaer een oproep in de hoop van de instrumenten zo snel mogelijk terug te vinden. De dag nadien kreeg Wim al telefoon van de uitbater van een pandjeswinkel in Wevelgem.

“Hij had mijn gitaar herkend. Even voor die man mijn facebookbericht had gezien, was iemand mijn gitaar in zijn winkel te koop komen aanbieden. Hij vroeg die persoon om zijn identiteitskaart, waarop de dief zich uit de voeten maakte.”

Die gitaar is alles voor Wim en het is nog maar de vraag of hij zijn gitaar ooit zal terug zien. “Als de dieven er geen weg mee weten, vrees ik dat ze die gaan weggooien om er vanaf te zijn en niet aan de diefstal gelinkt te worden. Maar voor mij hebben ze een emotionele waarde. Elke gitaar is uniek, met een eigen klank. Die diefstal doet mij erg pijn.”

Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer

Bio van Charles Van Domburg, Vincent Goeminne en Soulbrothers