.
Yannick De Coster - Dertigers
donderdag 27 januari 2022

Yannick De Coster is een dertiger: “Ik wil genieten, zolang het nog kan”

Het leven als dertiger is niet altijd gemakkelijk

Bij het van start gaan van het eerste seizoen van ‘Dertigers’ wist niemand dat Yannick De Coster de broer was van presentator Gilles de Coster. Yannick is vooral bekend geworden dankzij zijn rol als Pieter in het populaire programma, maar was vroeger ook al te zien aan de zijde van Clara Cleymans in ‘De Ridder’.

Yannick is zelf een dertiger en hoort het ook wel vaker dat dat de tijd is waarin je je leven op de rails moet krijgen. Maar net zoals zijn personage worstelt Yannick met heel wat dilemma’s. “Het leven als dertiger is niet altijd zo makkelijk en het is iets complexer dan getrouwd zijn of niet, een gezin hebben of niet… Het gaat over een balans vinden”, zegt hij in Story.

De Coster probeert zelf een mooi evenwicht te vinden tussen de dingen die hij graag doet, maar dat is niet altijd even eenvoudig. “. Ik vind het soms moeilijk om een lange periode vast te zitten aan een job, want ik reis heel graag. Nu Dertigers achter de rug is, heb ik komende zomer vrij, dus zal ik die tijd misschien wel gebruiken om eens lang op reis te kunnen gaan. Anderzijds is acteren een onzeker beroep, ik krijg vaak op het laatste moment een opdracht en dan is het soms moeilijk kiezen tussen werk of vrije tijd. Ik acteer heel graag, maar wil ook genieten van het leven, zolang ik jong genoeg ben om alles te kunnen doen wat ik nog wil.”